Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca ratifica per unanimitat el conveni entre l'Institut Hípic i l'Ajuntament de Manacor que permetrà mantenir l'activitat esportiva a l'Hipòdrom de la localitat.

El Consell de Mallorca ratifica per unanimitat el conveni entre l'Institut Hípic i l'Ajuntament de Manacor que permetrà mantenir l'activitat esportiva a l'Hipòdrom de la localitat.

(12/12/2019)

El ple del Consell de Mallorca aprova per unanimitat la ratificació del conveni de cessió d’us i les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor

Avui matí en el ple extraordinari del Consell de Mallorca s’ha aprovat per unanimitat la ratificació del conveni de cessió de l’ús i les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor entre el Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Manacor i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca.

 

Tot i que a finals del mes de novembre ja es va anunciar que l’Ajuntament havia presentat la documentació necessària per poder reactivar aquest acord, no ha estat fins avui, amb el 100% dels vots a favor del ple del Consell, que es farà possible aquesta validació.

 

L’acord permetrà que l’IEHM segueixi gestionant les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor i contribueixi al seu finançament. D’aquesta manera es podran finançar actuacions d’inversió per valor de 240.000 €, per la millora de la climatització i altres reformes estructurals que havien quedat encallades a l’espera de l’acord entre la majoria accionarial de la propietat de l’Hipòdrom que s’ha propiciat recentment.

 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera ha destacat feina conjunta realitzada, entre la Federació Balear de Trot, que s’ha posat al capdavant de les negociacions, l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i l’Ajuntament de Manacor  i la generositat dels vuitanta accionistes que han cedit les seves accions, per poder continuar amb l’activitat al recinte hípic.

 

A la sessió del Ple del Consell hi ha assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver, el president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata i el president de l’IEHM, Lluís Socias. Oliver ha destacat que el manteniment de l’activitat esportiva a l’Hipòdrom de Manacor suposarà un benefici social i econòmic per a tota la comarca del Llevant. De la seva banda, Llabata ha agraït l’actitud dels accionistes que han accedit a cedir els seus títols de propietat que han permès la majoria accionarial que ha desbloquejat la situació.

 

El conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra ha apuntat que es mantenen negociacions amb el consolat francès per atreure turisme hípic del Sud de França, oferta que es vol potenciar i per a la qual ja existeix un pla de promoció traçat conjuntament amb la Federació Balear de Trot.