Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta el projecte 'Tanca el cercle' al mercat cooperatiu Terranostra

El Consell de Mallorca presenta el projecte 'Tanca el cercle' al mercat cooperatiu Terranostra

(12/04/2022)

Aurora Ribot: «Ara més que mai hem de treballar per abaratir la cistella de la compra dels productes locals».

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit avui amb Teresa Bestard, presidenta de Terranostra, el primer supermercat cooperatiu de Mallorca, per exposar-los els eixos principals del projecte 'Tanca el cercle', un pla estratègic per abaratir la cistella dels productes locals de Mallorca i apostar per la sobirania alimentaria i potenciar el consum de productes quilòmetre zero. A la reunió també ha assistit Juan Carrasco, director insular de Residus i Liliana Deamicis interventora de Terranostra.

'Tanca el cercle' preveu construir cinc plantes de tractament d’orgànica a Llucmajor, Marratxí, Santa Margalida, Calvià i Felanitx. Valorat en prop de 200 milions d’euros, aquest projecte té relació directa amb diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i es presentarà als fons europeus Next Generation.

Per aquest motiu, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca continua fent la roda de presentació del projecte 'Tanca el Cercle' a tots els sectors que s’hi veuen implicats. Amb les plantes en ple funcionament, el camp de Mallorca guanyarà en competitivitat i resiliència. D’aquesta forma, el sector agrícola veurà reduït el cost del compost que ara han d’importar a un preu ben alt.

La consellera Ribot ha explicat que «amb l’objectiu de tancar el cercle de la matèria orgànica que generam a Mallorca, el nou compost que produirem contribuirà a donar una empenta importantíssima al sector primari. 'Tanca el cercle' és una passa endavant imprescindible cap a la sostenibilitat de la nostra societat i una important mesura per lluitar contra l’emergència climàtica, hem de reduir les emissions i deixar de dependre d’importacions cada vegada més cares».

A més, «ara més que mai hem de treballar per abaratir la cistella de la compra dels productes locals i en aquest sentit  'Tanca el Cercle' és el projecte més consolidat i transformador, una aposta clau per poder caminar cap a una vertadera economia social i sostenible. Necessitam aconseguir la sobirania alimentària del sector agrícola».

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha insistit que «l’aliança amb el sector primari és clau per al projecte per impulsar la palanca del canvi. El cercle de la matèria orgànica és l'únic que podem tancar a Mallorca. El compost que sortirà de les noves plantes serà apte per usar en agricultura ecològica».

'Tanca el cercle' defensa els mateixos objectius que persegueix Terranostra amb productes que volen ser: sostenibles, local o de proximitat, de petites empreses productores, sense productes nocius per a la salut, sense plàstics ni envasos d'un sol ús i cap a la sobirania alimentària.

Recordem que Terranostra és el primer supermercat cooperatiu de Mallorca, amb productes majoritàriament agroecològics i locals, que s’han elaborat amb principis d’equitat i sostenibilitat, i que es venen a un preu assequible.