Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca mostra el seu reconeixement al cineasta Agustí Villaronga pel rotund èxit assolit per la seva pel·lícula “El ventre del mar” al Festival de Màlaga

El Consell de Mallorca mostra el seu reconeixement al cineasta Agustí Villaronga pel rotund èxit assolit per la seva pel·lícula “El ventre del mar” al Festival de Màlaga

(12/06/2021)

El film, coproduït per La Perifèrica Produccions i Testamento, amb el suport de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission, va ser rodat a es Sindicat de Felanitx i a la sala de Plens del Palau del Consell i ha comptat amb el suport econòmic del Consell de Mallorca

El Ventre del Mar' ha estat la producció guanyadora de la 24a edició del Festival de Màlaga. El film i el seu director, Agustí Villaronga, encapçalen el palmarès oficial, incloent-hi els màxims guardons: la 'Biznaga' d'or a la millor pel·lícula, i els premis a millor director, millor interpretació masculina per Roger Casamajor, al millor guió per Villaronga i Alessandro Baricco, a la millor música per Marcús J.G.R i a la millor fotografia per Josep Maria Civit i Blai Tomàs. La decisió del jurat del Festival de Màlaga s'ha fet públic aquest migdia. El film ja havia obtingut reconeixement de la crítica al recent Festival de Moscou.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha expressat la seva satisfacció pels premis i ha felicitat el director Agustí Villaronga i a l'equip de 'El ventre del mar' a través de les xarxes socials.

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission, han col·laborat de manera activa en la producció, incloent-hi l'accés a la principal localització per al rodatge, a es Sindicat de Felanitx i també a la sala de plens del Palau del Consell, filmacions que es van dur a terme durant l'estiu de l'any passat.

L'equip de "El ventre del mar» es va desplaçar al Sindicat de Felanitx, edifici bé d'interès cultural i propietat de la institució insular, per rodar gran part del metratge del film com a escenari principal d'aquesta darrera història cinematogràfica de Villaronga, qui feia vint anys, des de «El mar», que no rodava un llargmetratge a Mallorca.

Al Palau del Consell, a la sala de plens, l'equip dirigit per Villaronga hi va enregistrar algunes escenes i l'avantsala, el vestíbul i la sala d'audiències van ser habilitats per la feina dels equips tècnics, de vestuari i maquillatge, durant dos dies.

L' acord del Consell de Mallorca amb les productores del llargmetratge, la Perifèrica Produccions i Testamento, ha estat per valor de 150.000 euros. Un suport emmarcat en la línia de reforç d'iniciatives del sector audiovisual de Mallorca que el Consell de Mallorca duu a terme a través del Departament de Turisme i Esports, la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.