Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha acollit una reunió institucional per impulsar el Museu Martítim

El Consell de Mallorca ha acollit una reunió institucional per impulsar el Museu Martítim

(15/02/2016)

El president Miquel Ensenyat, diferents autoritats del Govern de les Illes Balears, de l'Ajuntament de Palma, del Consell i representants d'entitats han posat en comú la voluntat d'obrir aquest espai museogràfic dedica al passat i el present marítim de Mallorca

Avui horabaixa, el president del Consell Mallorca Miquel Ensenyat s'ha reunit amb diverses autoritats autonòmiques, insulars, municipals i amb representants d'entitats per impulsar la creació del Museu Marítim de Mallorca. A la trobada han acudit el batle de Palma José Hila, el vicepresident de Cultura del Consell Francesc Miralles, el president de l'Autoritat Portuària Joan Gual de Torrella, el director general de Cultura del Govern Jaume Gomila, el director general de Coordinació Josep Claverol, la directora insular de Patrimoni Kika Coll, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma Miquel Perelló, l'assessor de la conselleria de Presidència del Govern Miquel Rodríguez, la representant regional de la Liga Naval Española Lola Pujadas, el representat de la Liga Naval Española Bartomeu Bestard, el president de l'Associació d'Amics del Museu Marítim Manuel Gómez i el membre de la junta d'aquesta entitat Juanjo Company. 


La reunió coordinada des del Consell de Mallorca ha posat en comú les propostes de les parts convocades per impulsar el Museu Marítim de Mallorca. D'aquesta manera, s'espera que es posi la primera pedra per aconseguir que l'illa pugui gaudir d’aquesta exposició museogràfica que expliqui el passat i el present marítim de Mallorca. S’espera, així, acabar amb anys de pèrdues patrimonials i amb la mancança d’un lloc on depositar donacions relacionades amb el patrimoni marítim.

 

La proposta del Consell de Mallorca és establir un full de ruta per cercar finançament i trobar una acord entre les administracions i les parts implicades per disposar d’un calendari que sigui realista acomplir. La idea és constituir una fundació integrada per les tres institucions i que l'Autoritat Portuària cedeixi els terrenys. S’ha constituït una comissió perquè en un mes es pugui presentar un full de ruta per tal que el Museu Marítim sigui per fi una realitat.