Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca demana a Delegació de Govern que compleixi el seu compromís d’ajudar a desbloquejar el conveni de carreteres

El Consell de Mallorca demana a Delegació de Govern que compleixi el seu compromís d’ajudar a desbloquejar el conveni de carreteres

(23/08/2017)

Des de la institució insular recorden la necessitat urgent de convocar la Comissió Bilateral Mixta, perquè ja s’estan elaborant els pressuposts generals de l’Estat on s’ha d’incloure la partida pel conveni de carreteres

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha remés avui una sol·licitud a la delegada del Govern a les Illes Balears, Maria Salom, perquè compleixi el seu compromís de fer un front comú amb el Consell de Mallorca per desbloquejar el conveni de carreteres.

                            

Després de la reunió mantinguda el mes d’abril entre Miquel Ensenyat,  Maria Salom i Mercedes Garrido, la delegada del Govern es va oferir per mitjançar amb el Govern Central perque s’activi de la convocatòria de la Comissió Bilateral Mixta de Programació i Control del Conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell de Mallorca en matèria de Carreteres. Una reunió que s’havia de convocar el passat 4 de maig però que es va anul·lar i no s’ha tornat a convocar.

 

Així mateix, Garrido ha remès avui mateix aquesta mateixa sol·licitud al director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, després que no contestés a la missiva que ja se li va enviar dia 20 de juliol.

 

“El menyspreu del Ministeri i de la Delegació de Govern envers aquest tema és preocupant i més tenguent en compte que ara s’estan elaborant els pressuposts de l’Estat i si no es reuneix la comissió bilateral, Mallorca es pot quedar sense conveni de carreteres”, destaca la consellera de Territori i Infraestructures. Garrido també ha criticar que la delegada del Govern es comprometés a fer un front comú “i finalment els únics que fem qualque moviment som nosaltres des del Consell reclamant tant al Ministeri com a la Delegació que convoquin la reunió”.

 

Cal recordar que els pressuposts de l’Estat de 2017 no varen incloure la partida de 28,7 milions d’euros que li pertoquen a les Balears en compliment de l’acord firmat entre el Consell de Mallorca i el Govern central.