Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca aprova la concessió de 15 noves cartes acreditatives d’oficis artesans

El Consell de Mallorca aprova la concessió de 15 noves cartes acreditatives d’oficis artesans

(17/02/2015)

La Comissió Insular d’Artesania ha aprovat avui 8 sol·licituds de cartes de mestre artesà i 7 cartes d’artesà

La Comissió Insular d’Artesania ha acordat avui concedir 15 noves cartes acreditatives d’Oficis Artesans de Mallorca. Concretament, s’han aprovat 8 sol·licituds de cartes de mestre artesà i 7 cartes d’artesà.   

 

La carta de mestre artesà pot ser sol·licitada per les persones que acrediten un nivell elevat de perfecció en la pràctica i els coneixements teòrics del seu ofici artesà (que ha d’estar recollit al Repertori d’Oficis Artesans de les Illes Balears), i també han d’acreditar que, de manera continuada, duen a terme alguna activitat, o n’exerceixen la docència. Concretament, de les 8 cartes de mestre artesà aprovades avui per la comissió insular d’Artesania, dues corresponen a l’ofici de bosser, dues a l’ofici de de forner, i les altres quatre són d’embotidor, de joier, de sabater i de fuster.

 

Pel que fa a la carta d’artesà, aquesta acredita que el titular té els coneixements i les pràctiques adequades en l’ofici artesanal i que du a terme amb caràcter habitual alguna activitat compresa en el Repertori d’Oficis Artesans de les Illes Balears. Les cartes d’artesà aprovades avui per la comissió són per a tres joiers, dos saboners, un figurer i un cerer.

 

La Comissió Insular d'Artesania de Mallorca es va constituir el juny de 2014 després que la institució insular assumís les competències en matèria de gestió del sector artesà que, fins aleshores, corria a càrrec del Govern de les Illes Balears. La comissió està integrada pel vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger; la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda; consellers en representació de les diverses formacions polítiques amb representació a la institució insular i els tècnics i portaveus sectorials assignats a aquest òrgan.