Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca aprova la compra del solar que permetrà l’ampliació del Parc de Bombers d’Inca

El Consell de Mallorca aprova la compra del solar que permetrà l’ampliació del Parc de Bombers d’Inca

(14/12/2022)

El solar adquirit es troba a una finca annexa a l’actual parc, i permetrà duplicar la superfície disponible fins als 4.000 metres quadrats.

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, reunit en sessió ordinària, ha acordat la compra d’una parcel·la al municipi d’Inca, annexa a l’actual Parc de Bombers, fet pel qual la seva superfície s’afegirà a la que ocupen les actuals instal·lacions d’extinció. Es tracta d’una porció de terreny urbà assenyalada amb el nombre 68 del carrer Berenguer d’Anoia, procedent de la finca anomenada Son Bennàssar i Can Ripoll situada en el terme municipal d’Inca, d’una superfície de 1.923 m2

Aquest terreny, sumat a l’actual parc, permetrà comptar amb una superfície de prop de 4.000 metres quadrats que permetran afrontar el projecte de reforma del Parc de Bombers d’Inca, les infraestructures del qual han quedat obsoletes, essent un dels parc que cobreixen un major nombre de serveis tant d’extinció com de salvament i rescat.

El conseller executiu d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom ha emmarcat aquesta adquisició en “el procés de modernització de les infraestructures dels Bombers de Mallorca que hem impulsat aquesta legislatura, que passen per la reforma integral del parc de Manacor, i la construcció del nou parc de Santanyí i de la prefectura central al polígon de Marratxí.

Recentment es va renovar la cessió del solar on es troba l’actual parc de Bombers d’Inca, propietat municipal, per un període de 50 anys. Amb aquesta adquisició, el Parc d’Inca inicia el camí cap a una millora integral de les seves instal·lacions durant aquest 2023 amb la instal·lació d’un rocòdrom per a exercicis d’escalada del grup de Rescat de Muntanya i la renovació de part del parc mòbil.

Justament el fet que Inca sigui, conjuntament amb Sóller, seu del Grup de Rescat en Muntanya dels Bombers de Mallorca, fa que el seu nivell d’activitat sigui dels més alts de la xarxa de parcs de Bombers de Mallorca, i que la seva dotació humana de guàrdia sigui la més nodrida

L’adquisició del nou solar a Inca té un cost de 650.000 euros més el corresponent IVA, i inclou el traspàs d’altres dos solars propers.