Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca aposta per la continuïtat del projecte de restricció de trànsit a la carretera del far de Formentor

El Consell de Mallorca aposta per la continuïtat del projecte de restricció de trànsit a la carretera del far de Formentor

(17/09/2019)

La institució insular valora de manera positiva la campanya de regulació d'accés a la carretera del far de Formentor, que va començar dia 15 de juny i va tancar el passat diumenge, 15 setembre

El Consell de Mallorca continuarà apostant per les restriccions de trànsit a la carretera d'accés al far de Formentor (Ma-2210) amb la finalitat de preservar el valor mediambiental i patrimonial de la zona. Després del Pla Pilot de 2018, la segona quinzena de juny d'enguay i fins dia 15 de setembre s'ha posat en marxa la Regulació de l'accés a la carretera de Formentor que ha suposat  un notable descens del trànsit rodat a la zona.

Durant els tres mesos de campanya, un informador mediambiental s'ha encarregat d'informar els conductors de les restriccions pels vehicles a motor i s'han facilitat busos llençadores des del Port de Pollença, amb aturades al mirador des Colomer, a la platja de Formentor, cala Murta-cala Figuera i el far.

A més, el Departament de Mobilitat ha posat a l'abast de ciutadans i visitants la web formentor.conselldemallorca.cat en un total de cinc idiomes (castellà, català, anglès, alemany i francès) que ha rebut més de 6.000 visites durant el període de regulació. També s'han distribuït un total de 70.000 díptics informatius a la Federació Balear de Transports, empreses de lloguer de cotxes, Federació Hotelera de Mallorca, empreses navilieres, punts d'informació del Transport de les Illes Balears (TIB) y una cinquantena d'oficines d'informació turística insulars i municipals. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha valorat l'experiència "de manera  positiva, ja que espais naturals com Formentor, d'elevat valor mediambiental i patrimonial, han d'estar restringits a l'afluència massiva de trànsit.”
 

En les pròximes setmanes, el Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Pollença, la Direcció General de Trànsit, Guàrdia Civil, Autoritat Portuària i el Consell de Mallorca, se reuniran per valorar la campanya. “Seguim apostant por aquesta tipus de polítiques. Tenim l'obligació de preservar aquests entorns, la qual cosa només es pot fer apostant pel transport públic en detriment del vehicle privat. Hem de caminar cap a una mobilitat més sostenible”, ha declarat el conseller insular.