Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell aprova la nova data i el cost dels rescat del túnel de Sóller

El Consell aprova la nova data i el cost dels rescat del túnel de Sóller

(22/12/2017)

La infraestructura deixarà de tenir peatge a partir de dia 29 de desembre a les 0 hores. El cost del rescat ascendeix a 16,23 milions d’euros, pagament que s’efectuarà el proper dimecres, 27 de desembre.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui l’acord pel qual es marca la nova data i s’actualitza el preu del rescat del túnel de Sóller. Amb 21 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Podem Mallorca i El Pi) i 12 vots en contra (PP i Cs) la infraestructura podrà ser gratuïta i per sempre.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que “és una bona notícia pels mallorquins i mallorquines. Dia 29 alçarem les barreres les túnel per sempre i igualarem als ciutadans de la vall de Sóller amb els de la resta de Mallorca, pel que fa a mobilitat”.

Per passar pel túnel, els ciutadans no hauran de tornar a pagar el peatge més car d’Espanya a partir de dia 29 de desembre. Una vegada que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears anul·lés la suspensió cautelar del rescat, la institució insular ha hagut de recalcular el cost del rescat amb la nova data.

Finalment, el rescat ascendeix a 16.288.200,50 euros. Una quantitat que es pagarà a l’empresa concessionària el proper dimecres, 27 d’octubre. Un dia després, es durà a terme l’acte administratiu de recepció de les instal·lacions.