Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Comitè per a la Igualtat entre Dones i Homes de l’IMAS aprova la memòria del Pla d’Igualtat de 2021 i el Pla de feina per a enguany

El Comitè per a la Igualtat entre Dones i Homes de l’IMAS aprova la memòria del Pla d’Igualtat de 2021 i el Pla de feina per a enguany

(24/01/2022)

Sofia Alonso ha presidit la primera sessió ordinària de l’òrgan d’aquest 2022

El Comitè per a la Igualtat entre Dones i Homes de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) s’ha reunit avui en sessió ordinària, per presentar la memòria sobre l’execució de la programació 2021 del Pla Estratègic d’Igualtat entre Dones i Homes de l’IMAS i per donar a conèixer el Pla de feina per a aquest 2022. La consellera de Drets Socials, Sofia Alonso, ha presidit la trobada, a la qual ha assistit la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

Aprovat el 2018 com a instrument de regulació i de desenvolupament d’actuacions i activitats per promoure la igualtat efectiva entre dones i homes, la no-discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI i incorporar transversalment la perspectiva de gènere a la institució, el Pla d’Igualtat de l’IMAS es revisa cada any, per prioritzar que les accions integrin la igualtat en totes les polítiques, en la presa de decisions i en les iniciatives que es duen a terme des de la institució insular.

«Hem de garantir l’aplicació efectiva del principi d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones i fomentar la representació paritària a tots els nivells professionals. El Pla d’Igualtat de l’IMAS és una eina clau en el disseny i en l’impuls de polítiques amb una mirada transversal i inclusiva», ha destacat Sofia Alonso.

Formació continuada dirigida a tot el personal que treballa a la institució insular i que, com a novetat, aquest 2021 va incorporar la perspectiva de gènere en el Servei d’Interpretació de Llengua de Signes o l’aplicació del llenguatge no sexista en la documentació de l’entitat; aquestes són algunes de les més de 30 iniciatives que es varen executar el 2021. També es va començar a incorporar la perspectiva de gènere en les entrevistes de valoració del programa «Prioritat social del Servei Especialitzat de Gent Gran», que té com a finalitat detectar, avaluar i intervenir de forma especialitzada vers la desprotecció i el maltractament a la gent gran de Mallorca; a més, dins la Xarxa d’Inclusió Social, es va crear un servei nou per afavorir la igualtat de gènere al centre de Ca l’Ardiaca.

«No es pot donar un servei adequat a la ciutadania sense professionals que incorporin les necessitats, la mirada i les competències necessàries per atendre-la tota. No podem ser referents, ni atendre la diversitat, sense que la diversitat de professionals hi sigui», ha dit la presidenta de l’IMAS.

Constituït formalment el maig de 2019 i amb representació de professionals dels diferents departaments i dels sindicats amb presència a l’IMAS, el Comitè va delegar en la Comissió Activa d’Igualtat, conformada per personal tècnic representant de totes les direccions insulars, a més del Servei de Recursos Humans, el Servei de Prevenció de Riscos, el de Sistemes Informàtics i del Servei de Premsa de l’IMAS, l’impuls, la coordinació, el seguiment i l’avaluació de les actuacions previstes en el Pla d'Igualtat que s’aprova cada any.