Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El 14 de febrer, regala igualtat

El 14 de febrer, regala igualtat

(07/02/2019)

A partir de dia 11 i fins a finals de febrer la campanya «El 14 de febrer, regala igualtat» de la Direcció Insular d’Igualtat serà present a tots els municipis de Mallorca, al servei de trens i autobusos del TIB, mitjans de comunicació i xarxes. Un missatge que protagonitzen tres dones i que va dirigit als homes.

Per tercer any consecutiu, des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència volem incentivar accions pedagògiques i comunicatives per generar canvis en les actituds de la població que permetin avançar cap a l’erradicació de la violència masclista. Per això, escollim una data com la de Sant Valentí, al voltant de la qual es ressalta l’amor i les relacions afectives, per difondre un missatge de relacions igualitàries, lluny del mite de l’amor romàntic.

 


«Vàrem començar fa un parell d’anys amb certa polèmica, però el temps ens ha donat la raó sobre la importància d’aquest tipus de campanyes per conscienciar que els mites de l’amor romàntic amaguen el control dels homes sobre les seves parelles amb tòpics com la mitja taronja o la gelosia com a mostra d’amor. A poc a poc, veim com comencen a no ser vàlids, però encara hi ha molta feina per fer». Ha explicat Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència que ha presentat avui la campanya juntament amb la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón i una de les protagonistes de la campanya.

 

«Aquesta iniciativa prové d’un moviment mundial One billion rising revolution que, el dia dels enamorats, vol recordar que hi ha un bilió de dones -o sigui una de cada 3 dones- que patiran violència en algun moment per part de les seves parelles, que les estimen i les desitgen». Ha assenyalat Parrón.

La campanya d’enguany dona veu a tres dones de diferents generacions que interpel·len els seus iguals a l’hora de tenir una relació sota el missatge següent: el millor regal que es pot fer a una dona és la igualtat. Els regals de Sant Valentí estan bé, però han de venir acompanyats d’actituds i comportaments per la igualtat. Els missatges són: «Un regal? Preciós! Però no em miris el mòbil», «Em regales flors? Que bé! Però també vull temps per mi» i «Un sopar romàntic? Genial, però també posa la rentadora».

Gràcies al conveni firmat amb el TIB, els cartells i els vídeos testimoni es difondran per tota la xarxa ferroviària i autobusos de l’illa. També s’han distribuït bosses de tela pels 42 municipis adscrits a l’Estratègia local per la igualtat, amb el compromís de donar difusió també als vídeos i els cartells.

També s’ha previst un acte que tindrà lloc a la cafeteria del Teatre d’Artà, el dia 14 de febrer a les 19 hores, amb la feminista i comunicadora Irantzu Varela, que ens torna a visitar amb «Aló, Irantzu. El consultorio feminista en directo».

Aquesta acció s’emmarca en la Llei 11/2016, d’igualtat de dones i homes, que en l’art. 68 diu que «les administracions públiques han de dur a terme campanyes de sensibilització que incloguin un conjunt d’accions pedagògiques i comunicatives destinades a generar canvis i modificacions en les actituds de la població que permetin avançar cap a l’erradicació de la violència masclista; un conjunt d’accions orientades a evitar o reduir la incidència de la violència masclista per mitjà de la reducció de factors de risc.»

 

Jurado també ha volgut recordar que, a l’hora de fer regals, es tingui en compte el producte local i el comerç de proximitat. ¿¿¿¿¿¿¿