Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura afegeix 59 propostes al Catàleg Activitats Culturals per als ajuntaments

Cultura afegeix 59 propostes al Catàleg Activitats Culturals per als ajuntaments

(14/10/2019)

El termini de sol·licituds acaba dia 24 d'octubre i se subvencionen activitats que es duguin a terme entre l'1 de juliol de 2019 i el 30 de juny de 2020

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han anunciat avui matí que el Catàleg d'Activitats Culturals de Consell de Mallorca s'incrementa amb 59 activitats noves de diferents disciplines artístiques. A més, Cultura posa 800.000 euros a disposició els ajuntaments de l'illa perquè puguin contractar algunes d'aquestes activitats. El termini per a sol•licitar els doblers finalitza el 24 d'octubre i les activitats s'hauran de fer abans del 30 de juny de 2020.

Durant la roda de premsa de presentació, Busquets ha destacat que l'oferta del catàleg inclou un ventall de projectes de qualitat de teatre, dansa, música, art de carrer, cinema, exposicions, rutes culturals, cicles de conferències i activitats per al foment de la lectura, entre d'altres, i ha especificat que, per primera vegada, s'inclou un taller de rap en català per a joves, com a activitat d'integració lingüística.

La consellera ha subratllat que «gràcies a aquesta convocatòria, els ajuntaments tenen una partida per a contractar diversos espectacles i facilitam que es puguin dur activitats culturals a cada municipi de Mallorca». Busquets ha afegit que «alhora s'incentiva la producció del teixit cultural amb el suport del Consell de Mallorca».

D'altra banda, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha explicat que la convocatòria d'enguany preveu uns tràmits més senzills per fer la sol•licitud i per justificar les despeses, i que el pressupost es reparteix entre els ajuntaments segons el nombre d'habitants.

A més, la directora insular ha explicat que el catàleg «és viu i s'actualitza de forma periòdica». Entre les novetats del catàleg, Pastor, ha destacat els projectes que tenen a veure amb el foment de la lectura «que s'adrecen principalment a les biblioteques municipals, que són epicentres culturals dels municipis on la informació i la literatura estan a l'abast de tothom».