Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell de Mallorca i Govern acorden ampliar les ajudes extraordinàries al treball autònom a tota l’illa

Consell de Mallorca i Govern acorden ampliar les ajudes extraordinàries al treball autònom a tota l’illa

(23/06/2020)

L’aportació de 2 milions d’euros del Consell a la línia d’ajuts eleva a un mínim de 8 els milions destinats a Mallorca i incrementa fins a 4.000 els treballadors de l’illa que se’n podrien beneficiar

El Consell de Mallorca participa econòmicament en el paquet de mesures urgents per al reinici i manteniment de l’activitat en el treball autònom, impulsat pel Govern de les Illes Balears. Es tracta d’una nova línia de liquiditat a fons perdut que s’espera arribi als 15 milions d’euros.

Durant la reunió mantinguda avui horabaixa entre la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Model Econòmic, Treball i Indústria, Iago Negueruela, s’ha destacat que l’aportació del Consell, que hi destina 2 milions d’euros, permetrà que Mallorca compti, en total, amb un mínim de 8 milions per a ajudes a professionals autònoms de l’illa, ja que la contribució de la institució insular s’afegeix a la quantitat aportada pel Govern i la dels ajuntaments que s’hi afegesquin.

La participació econòmica del Consell de Mallorca permetrà que fins a 4.000 professionals per compte propi de Mallorca es puguin beneficiar del paquet de mesures extraordinàries.

“El suport al teixit empresarial de Mallorca és un dels eixos del pla de reactivació econòmica del Consell “Mallorca Reacciona”, per això estam satisfets que la nostra aportació permeti incrementar el número de treballadores i treballadors autònoms de Mallorca que es podran beneficiar d’aquests ajuts extraordinaris”, ha apuntat Cladera.

“És una mostra més de com la col·laboració i esforç de les institucions públiques tenen un impacte directe en el reinici d’un sector que ha resultat especialment afectat per l'aturada econòmica per la gestió de la pandèmia", ha conclòs la Presidenta.

El Consell de Mallorca se suma a les mesures urgents aprovades en mesa de diàleg social per al reinici i al manteniment del treball autònom, i que també comptarà amb aportacions de tots els municipis interessats, entre els quals ja s’hi ha adherit Marratxí, Alcúdia, Inca i Calvià.

L’objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop s’ha iniciat el procés de desescalada. S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores autònomes: aquelles que treballen tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma i els coneguts com treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel govern central i amb haver fet un ERTO.