Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS prioritza el 2022 l’augment de les places residencials, el reforç de la plantilla i la consolidació del SAID

L’IMAS prioritza el 2022 l’augment de les places residencials, el reforç de la plantilla i la consolidació del SAID

(14/12/2021)

L’equip directiu de l’IMAS ha presentat el pla d’acció per a l’any que ve a la sessió plenària del Consell Assessor de Serveis Socials de la institució insular.

2022 serà l’any del reforç de les places residencials de gestió pública i de la consolidació i l’estructuració de part de la plantilla que va ser contractada per donar resposta a les necessitats derivades de la covid als centres, serveis i programes que gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS); també el de la millora d’oportunitats i d’ajudes per a les persones més vulnerables.

Així ho ha explicat la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, als membres del Consell Assessor de Serveis Socials, que s’ha celebrat avui de nou de manera presencial després que l’edició de l’any passat s’hagués de fer de manera telemàtica per la situació  sanitària.  

La institució insular veurà incrementat en 7,8 % el pressupost i passarà dels 220 als 240 milions d’euros d’inversió. Durant la sessió, els directors insulars de l’IMAS han fet un repàs de la feina feta el 2021 i han explicat els objectius que s’han marcat cadascuna de les àrees de cara al pròxim any, i que tenen com a objectiu comú seguir treballant cap a un model d’atenció centrada en la persona. «Hem de continuar apostant per proporcionar un atenció professionalitzada i especialitzada, que reconegui la singularitat, que tengui en compte que cada persona és única i té unes necessitats concretes», ha explicat Alonso.  

Per poder treballar en aquesta línia, l’any 2021 la Direcció Insular de Gent Gran es va dividir en dues: la Direcció Insular d’Atenció Sociosanitària d’una banda, que s’encarrega de gestionar les residències de gent gran de l’illa, i la Direcció Insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, creada per reforçar i desenvolupar programes i serveis nous de prevenció específics, dirigits a tot l’entorn comunitari, relacionats amb el nou model, com ara el Servei d’Atenció Integral a Domicili. Conegut com SAID, el pròxim any té previst augmentar la presència a Mallorca fins a arribar a 50 municipis i doblar el nombre de persones ateses. 

Pel que fa a noves infraestructures, està previst l’inici de les obres de reforma de la planta 8 del centre per a gent gran de La Bonanova, la finalització de les obres de la Miquel Mir d’Inca i la posada en marxa de la residència Pòrtol, que generarà places noves de gestió pública. També es preveu ampliar les places concertades per a persones amb discapacitat i es farà la primera concertació de serveis per a persones amb diagnòstic de salut mental. 

pel que fa a l’Àrea d’Infància i Família, creixeran les ajudes per  a famílies d’acollida i, des de Suport Territorial, s’impulsaran de manera considerable els convenis amb els ajuntaments destinats a reforçar les ajudes econòmiques a les persones més vulnerables i als serveis comunitaris. En concret, aquests darrers incrementaran el pressupost en dos milions, respecte d’enguany, i passaran de 13,6 a 15,6 milions d’euros.

Integrat per l’equip directiu de l’IMAS, sindicats, la Universitat de les Illes Balears, entitats locals i partits polítics amb representació al Consell de Mallorca, el Consell Assessor de Serveis Socials és un òrgan consultiu que es reuneix al manco un pic cada any i on es repassen i analitzen els projectes, plans i programes que són competència de l’IMAS, i s’eleven propostes relacionades amb la millora dels serveis.