Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera clausura el Congrès Europeu del Paisatge i destaca la importància de la seva preservació de cara a les futures generacions

Cladera clausura el Congrès Europeu del Paisatge i destaca la importància de la seva preservació de cara a les futures generacions

(07/10/2021)

Demà divendres els experts de 20 països participaran a un estudi de camp a la Serra de la Tramuntana

La presidenta Catalina Cladera ha clausurat aquest dijous les sessions dels tallers de la 25è reunió de la Convenció del Paisatge en el qual participen d'experts de 20 països. Una trobada coorganitzada pel Consell d'Europa, el Ministeri de Cultura i Esport d'Espanya i el Consell de Mallorca, en el marc del Programa de Treball de la Convenció. Cladera ha posat en valor la importancia del paisatge i “de transmetre aquest patrimoni a les generacions futures”.
La presidenta ha recordat que aquest Congrés se celebra coincidint amb el desè aniversari de la distinció de la Unesco de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial en la categoria de Paisatge Cultural. “La Serra de Tramuntana és un element comú que ens pertany a tots els mallorquins i mallorquines i ens identifica com a únics. Un paisatge que estem obligats a preservar, però també a dinamitzar per a garantir el seu futur i que la puguin gaudir també les generacions esdevenidores”.
Cladera també ha destacat la creació de l'Observatori del Paisatge,  “un punt d'inflexió en la implementació de la nostra Estratègia del Paisatge, un concepte que ja apliquem en les nostres polítiques insulars com a eix transversal”. I ha aprofitat per agrair a tots els representants dels països present en el Congrés la seva participación.
A la primera jornada, les primeres ponències del Congrès ha estat sobre el Paisatge en Espanya, país amfitrió en aquesta edició. Posteriorment es varen dur a terme diferents tallers sobre Estratègies de Paisatge i plans d'acció que han estat centrats les exposicions de representants d'Armènia, Letònia, República Eslovaca, Hongria, Suïssa, Croàcia, Polònia i Romania.

Aquest dijous, 7 d'octubre els tallers se han centrat sobre a legislació i les polítiques públiques de Paisatge, amb les exposicions de representants de França, Estònia, Itàlia, Bèlgica, Xipre, Bòsnia i Hercegovina, Ucraïna, Israel, Països Baixos.
Demà divendres 8 d'octubre es durà a terme un estudi de camp per part dels participants del Congrés al Paisatge de la Serra de Tramuntana.

Vídeos

Cloenda acte COAIB