Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cladera, a la constitució de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP

Cladera, a la constitució de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP

(21/01/2020)

Avui migdia s’ha constituït a Madrid la nova Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP), un òrgan del qual forma part la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui també és membre del Consell Territorial d’aquest organisme. En aquesta primera sessió, s’ha constituït la comissió i s’ha iniciat la feina per elaborar un pla d’actuació de la Comissió durant el mandat 2019-2023.

Cladera ha assistit a aquest fòrum municipalista amb la voluntat de reforçar el paper dels consells insulars i de defensar el fet diferencial dels territoris insulars.

La presidenta ha recordat que la reivindicació principal amb què assisteix a aquest fòrum és la reinversió del superàvit per part dels ajuntaments. «És un tema que ja no podem eludir. Ara que ja s’ha constituït un nou govern central, és el moment de flexibilitzar la regla de despesa de les entitats locals per poder emprar els superàvits i millorar les polítiques i serveis» ha expressat la presidenta Cladera. «Per això és important ser a àmbits de discussió com aquest, des d’on instam al govern central a modificar la llei Montoro, que a Mallorca ha suposat que els ajuntaments tenguin prop de 500 milions d’euros al banc que les institucions insulars i locals no poden emprar per fer inversions al municipi».

Cladera també ha assenyalat que defensarà el paper de la institució insular com a entitat que treballa pel municipalisme i per l’enfortiment de l’autonomia local dels municipis de Mallorca. La pròxima reunió està prevista el dia 9 de març a Barcelona.