Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Acte d'homenatge a Miquel dels Sants Oliver al Consell de Mallorca

Acte d'homenatge a Miquel dels Sants Oliver al Consell de Mallorca

(09/01/2020)

Es commemora el centenari de la seva mort, que coincideix amb l'edició d'un nou volum de les seves obres completes

La sala de plens del Consell de Mallorca ha acollit avui capvespre un acte d’homenatge al periodista, ideòleg, escriptor, historiador i personatge de referència en la Mallorca de finals del segle denou i principis del vint, Miquel dels Sants Oliver, coincidint amb el centenari de la seva mort.  

Nascut a Campanet, Miquel dels Sants Oliver va tenir un paper va tenir un paper molt rellevant com a director del Diario de Barcelona i La Vanguardia, membre fundador de l’Institut d’Estudis Catalans i president de l’Ateneu Barcelonès, a més d'autor d’una gran quantitat d’articles de contingut polític o literari i llibres de temàtica històrica o ideològica, així com per les seves conferències i discursos.

L’any 2004 va ser nomenat fill predilecte de l’illa de Mallorca. Deu anys més tard, el 2014, el Consell i l’Ajuntament de Campanet ja organitzaren conjuntament actes per commemorar el 150 aniversari del seu naixement, amb accions a Palma, Campanet o Barcelona. Avui, es commemoren els 100 anys de la seva mort, en un acte que ha coincidit amb la publicació del darrer volum de les seves obres completes.

A l’acte de commemoració de la mort del Miquel dels Sants Oliver han intervingut la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca,  Bel Busquets; regidor de Cultura i Benestar Social de Palma, Antoni Noguera; el catedràtic de Filològica Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears i director de l'edició de les obres completes de Miquel dels Sants, Pere Rosselló; el filòleg i prologuista del darrer volum de les obres completes de Miquel dels Sants Oliver dedicat als articles costumistes, Ignasi Serra; Rosa Maria Bestard, batlessa de Campanet i , en representació de l'editorial Lleonard Muntaner.

 

Vídeos

Acte d'homenatge a Miquel dels Sants Oliver al Consell de Mallorca