Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Busquets i Ribot inauguren l’exposició de fotografia «El Patrimoni de les Comunitats Pesqueres»

Busquets i Ribot inauguren l’exposició de fotografia «El Patrimoni de les Comunitats Pesqueres»

(21/05/2021)

Les vicepresidentes del Consell de Mallorca, Isabel Busquets i Aurora Ribot, han inaugurat l’exposició al Museu de la Mar de Sóller en motiu del Dia Marítim Europeu

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Isabel Busquets, i la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han inaugurat avui l’exposició de fotografia «El Patrimoni de les Comunitats Pesqueres» al Museu de la Mar al Port de Sóller.

L’origen de la mostra és un concurs de fotografia organitzat com a part del projecte CHERISH amb un pressupost de 1.800.000 euros i la participació de nou països de la Unió Europea. S’exposen les fotografies del guanyador global del concurs, dels vuit guanyadors regionals i algunes altres considerades rellevants per a la temàtica del concurs. L’exposició està composada per 24 fotografies i un plafó informatiu sobre el projecte.

Les fotografies exposades varen ser presentades al concurs de fotografia El Patrimoni de les Comunitats Pesqueres, organitzat en el marc del projecte «CHERISH», finançat pel Programa Interreg Europe 2014-2020 i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La fotografia guanyadora del premi internacional és de la regió d’Alto Minho: pescadors arribant a la platja després d’una nit de feina, de Jorge Meira. De totes les fotografies exposades, dues són de Mallorca: la fotografia del guanyador regional Ángel Vicente (títol: Barques auxiliars que esperen ser reparades) i la fotografia de Giovanni Pescali (títol: Pescadors).

Isabel Busquets, vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha destacat que «el museu marítim de Mallorca te les portes obertes a qualsevol iniciativa que difongui el patrimoni marítim i els oficis relacionats amb la mar».

Per la seva part, Aurora Ribot, vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha explicat que «aquesta exposició de fotografia vol fer visible la riquesa, la varietat i la importància del patrimoni cultural de les comunitats pesqueres europees.»

A la inauguració d’avui també han assistit el batle de Sóller, Carlos Simarro, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i el director del Museu del Mar de Sóller, Albert Forés.  

Tradicions pesqueres

L’objectiu del concurs era utilitzar el poder de la fotografia per conscienciar de la importància de les tradicions pesqueres com a part essencial de la història de les poblacions costaneres d’Europa. Les fotografies que mostrarem inclouen celebracions tradicionals, pescadors treballant, barques i estris de pesca, que ens donen una idea real del patrimoni pesquer. Es varen rebre més de 300 fotografies procedents de 8 de les regions a les quals pertanyen els socis del projecte.

L’exposició «El Patrimoni de les Comunitats Pesqueres» es pot visitar al Museu de la Mar de Sóller (Port de Sóller) i estarà oberta al públic fins al 13 de juny de 2021. La mostra itinerant, organitzada pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, forma part de les celebracions per commemorar el Dia Marítim Europeu que es duran a terme a tota Europa. És una exposició itinerant que s’exhibirà a cada regió que participa en el projecte «CHERISH».

Dia Marítim Europeu

El Dia Marítim Europeu (EMD) va ser creat el 2008 per la Comissió Europa, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea per augmentar la visibilitat de l’Europa marítima. Se celebra anualment el 20 de maig i al voltant d’aquesta data s’organitzen una conferència internacional i esdeveniments locals arreu de la UE. Enguany, la Conferència EMD té lloc a Der Lenden (Països Baixos) el 20 i 21 de maig.