Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Arranca la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca

Arranca la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca

(01/10/2021)

La marató cerca conscienciar sobre la problemàtica dels residus tèxtils

Aquest divendres ha tingut lloc la inauguració de la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, una activitat promoguda per la Fundació Deixalles, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

L’activitat consisteix en una marató de nou hores de durada, en la qual les persones participants, ja siguin dissenyadores, modistes o aficionades a la moda, han de dissenyar, amb imaginació i creativitat, peces de roba únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva de la Fundació Deixalles.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha desitjat ànims i molta sort als participants i, alhora, ha aprofitat per recordar la necessitat de «començar a canviar el xip i deixar d’associar la paraula residu a un problema i començar a relacionar-la amb una oportunitat».

«La indústria de la moda ha d’aturar promoure l’ecodisseny, prevenir els residus tèxtils i, sobretot, promoure’n la reutilització. La moda presta (Fast Fashion) i la roba de baix cost són un problema mundial, que suposa un repte  nou en la gestió de residus. Com algú ja ha dit amb anterioritat, «la roba és el nou plàstic», ha destacat la consellera Ribot.

En aquesta edició hi ha deu maniquins nous de talles diverses (entre les talles 38-40 i 46-48), que s’han pogut comprar gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb l’objectiu de representar la diversitat de talles i morfologies que es donen en la realitat.

A més, el nombre d’inscripcions s’ha reduït de 20 a 15, entre d’altres mesures per evitar la covid, per poder assegurar la distància entre les persones que hi participin i que la marató sigui un espai segur.

L’acte ha estat inaugurat per la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot; el director insular de Residus, Juan Carrasco, i la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí. També hi ha assistit Sebastià Sansó, director general de Residus i Educació Ambiental del Govern de les Illes Balears.