Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mallorca Film Commission fa balanç del 2020

La Mallorca Film Commission fa balanç del 2020

(28/12/2020)

Les mesures en els rodatges per fer front a la covid-19, que han resultat efectives, i les noves línies de subvenció marquen aquest any

La Mallorca Film Commission, departament del Consell de Mallorca depenent del Departament de Turisme i Esports, tanca l'any amb més de 300 sol·licituds de rodatge o photoshooting gestionades.

L'any 2020, que va començar amb unes perspectives de creixement de la producció audiovisual molt importants, ha estat marcat a partir de març per les restriccions de la pandèmia, obligant a la suspensió o l'ajornament d'un gran nombre de rodatges.

No obstant això, l'elaboració d'un protocol de mesures contra la covid-19 específiques per al sector audiovisual va permetre la recuperació de l'activitat des del primer moment de desescalada al maig. Alhora, alguns dels primers rodatges iniciats a partir d'aquell moment a l’estat espanyol es van dur a terme a Mallorca.

Sèries com La Caza - Tramuntana, de RTVE, Amor de Cans o Pep, d’IB3, la britànica The Mallorca Files, de la BBC, i pel·lícules com El ventre del mar, d’Agustí Villaronga o Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano, han pogut dur-se a terme, complint amb els requisits de prevenció sanitària de la covid-19, sense que en cap cas s'hagin produït incidents destacables.

També s'ha reprès l'activitat de programes de televisió com el reality show Love Island, d'Alemanya, Planeta Calleja o la sèrie de Movistar La España Llena, i un nombre elevat de rodatges publicitaris.

Noves línies de subvenció

Des de la Mallorca Film Commission s'han llançat tres noves línies d'ajuda. La primera, publicada al març i tancada al juny (a causa de la situació derivada de la covid-19) anava destinada al suport a l'organització d'esdeveniments audiovisuals a Mallorca. Amb una dotació total de 200.000 €, va beneficiar 13 projectes de diversa índole (festivals, cicles, reunions i trobades d'internacionalització).

Al maig es publicaven els premis #MallorcaFilmConfinats, una partida especial dirigida a curtmetratges rodats durant el confinament o el desconfinament, amb quatre premis atorgats per jurat i un pel públic, dotats amb un total de 25.000 €.

Finalment, el mes de setembre passat es van convocar subvencions per al desenvolupament i la difusió d'obres audiovisuals vinculades a Mallorca. Tot i que estaven pressupostades en 300.000 €, finalment es va ampliar aquesta quantitat a 425.000 € per intentar pal·liar els efectes de la pandèmia. Gràcies a aquest augment pressupostari es va afegir, a les línies de desenvolupament i òpera prima, una línia de producció. Com a resultat, se n’han beneficiat 37 projectes audiovisuals.

Totes aquestes convocatòries s'han dirigit a locals i internacionals, sempre amb la condició que els seus projectes tinguin un impacte en la promoció de Mallorca.