Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell i el Pla de Mallorca col·laboraran a favor del turisme sostenible

El Consell i el Pla de Mallorca col·laboraran a favor del turisme sostenible

(22/12/2020)

La institució insular, la mancomunitat des Pla i entitats locals que treballen per la sostenibilitat han subscrit un protocol general d’actuació que contribuirà a promocionar la qualitat del producte turístic a la zona interior de l’illa

El Consell Insular ha signat un protocol d’actuació en matèria de turisme sostenible amb Pla de Mallorca XXI, l’Associació de Llicenciats/des en Ciències Ambientals de les Illes Balears (ALCAIB) i Mancomunitat Pla de Mallorca. Per aquest motiu s’han reunit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; Joana Maria Pasqual, presidenta de la Mancomunitat; Mateu Ginard, president de Pla de Mallorca XXI, i Carme Alomar, presidenta d’ALCAIB.

Aquest protocol general d’actuació té la finalitat d’establir vies de cooperació per impulsar projectes de promoció i informació turística basats en el desenvolupament sostenible, la promoció de la qualitat del producte turístic i la identitat pròpia del Pla de Mallorca. Alhora, es pretén impulsar el tret turístic diferenciador de la zona i desenvolupar eines que evitin el declivi de l’interior de Mallorca, allunyat de l’impacte directe de la despesa turística.

A partir d’aquest protocol es podran desenvolupar programes de col·laboració, estudis conjunts, intercanvi d’informació, i divulgació i investigació. Això pot donar lloc, per exemple, a publicacions, activitats conjuntes de difusió o seminaris; investigació científica en sostenibilitat, innovació i intel·ligència turístiques; estudis sobre l’impacte econòmic i social del turisme, i programes de formació en els ODS i l’Agenda 2030.

Per al conseller Serra, es tracta de la primera passa d’un «projecte engrescador i valent, que implicarà la promoció de tots els municipis del Pla des del punt de vista d’un turisme sostenible i de qualitat. Això contribuirà a un futur millor, més beneficiós per als residents, i també per als visitants, i, per tant, és lògic que ens hàgim unit Consell, entitats municipals i societat civil i caminem tots plegats cap a un creixement sostenible». 

Precisament, la Mancomunitat Pla de Mallorca està conformada per catorze municipis: Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany.

El protocol tendrà una durada de dos anys.