Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS aprova l’estabilització de 170 llocs de feina per als auxiliars d’infermeria de centres residencials i del SAID

L’IMAS aprova l’estabilització de 170 llocs de feina per als auxiliars d’infermeria de centres residencials i del SAID

(10/12/2020)

El Ple del Consell acorda també la inclusió del Servei d’Atenció Integral Domiciliària (SAID) com a programa estructural de l’IMAS després de tres anys de funcionar amb èxit com a programa pilot.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui vàries modificacions a la Relació de Llocs de Treball (RLlT) de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) que suposen l’estabilització de més de 170 llocs de feina per a auxiliars d’infermeria, tant a centres residencials com al Servei d’Atenció Integral Domiciliària (SAID), i la inclusió del SAID com a servei estructural després de funcionar tres anys com a programa pilot. 

Aquests canvis aprovats avui afecten els perfils de tècnics en cures auxiliars d’infermeria que passaran de tenir contractes temporals amb una durada determinada a cobrir places en interinatge. A més, els canvis en la RLlT també duen implícita una millora en les condicions econòmiques d’aquests treballadors i treballadores que suposen un augment de quatre punts en el complement específic, dos el 2021, un el 2022 i un altre el 2023. 

Aquestes milloren afecten a un dels col•lectius essencials de l’IMAS, que duu a terme una tasca imprescindible amb els usuaris. Aquest procés d’estabilització afectarà més de 170 treballadors, entre els i les auxiliars d’infermeria dels centres assistencials i els i les auxiliars d'atenció primària i cures d'infermeria a domicili que formen part del SAID. 

De Juan ha explicat que es tracta «d’una passa molt important per a la millora i estabilització dels treballadors que realitzen una atenció directa a les persones en situació de dependència».

El SAID és un altre dels canvis aprovats avui en el Ple del Consell, ja que s’aprova la consolidació d’aquest programa com a servei estructural de l’IMAS després de tres anys de funcionament com a programa pilot amb uns resultats molt positius per a tots els seus usuaris.

D’aquesta manera el SAID, que durant el 2019 va donar atenció a 119 persones de 16 municipis de Mallorca, anirà incrementant la seva capacitat de forma progressiva i està previst que pugui arribar a atendre a la gent gran en situació de dependència d’una trentena de municipis de Mallorca. 

L’ampliació i consolidació del SAID respon a la voluntat de l’IMAS de dur a terme un canvi de model en l’atenció a les persones grans en situació de dependència, facilitant que aquestes puguin rebre una atenció integral, personalitzada, especialitzada i de qualitat, però sense haver d’abandonar els seus domicilis.

De Juan ha explicat que «per a fer possible aquesta ampliació s’incrementa el personal destinat a aquest programa, que estarà format per tres coordinadors, un terapeuta ocupacional i 51 auxiliars d'infermeria».