Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Una vintena d’entitats de voluntariat participen en La Festa del Voluntariat 2022 organitzada pel Consell

Una vintena d’entitats de voluntariat participen en La Festa del Voluntariat 2022 organitzada pel Consell

(03/12/2022)

La direcció insular de Participació i Joventut aprofita la festa per a presentar la revista “En acció”, la primera publicació de Mallorca dedicada al voluntariat

Els Jardins de la Misericòrdia han acollit una vintena d’associacions voluntàries que han donat a conèixer la seva tasca a La Festa del Voluntariat 2022. L’esdeveniment s’ha celebrat avui dematí amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, dilluns 5 de desembre, per promoure l’acció voluntària i fomentar els programes de voluntariat que es desenvolupen a Mallorca.

La festa ha estat organitzat per la direcció insular de Participació i  Joventut, adscrita al departament de promoció Econòmica i Desenvolupament Local, amb l’objectiu de reconèixer la feina que presten les principals entitats de voluntariat de Mallorca. D’aquesta manera, les associacions que han participat a l’esdeveniment han instal·lat paradetes amb fullets informatius des les deu del matí a les dues de l’horabaixa amb l’objectiu de captar més persones voluntàries que es sumin a la seva causa.

En acció

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, han visitat els jardins, que s’han omplert amb parades informatives de les principals entitats de voluntariat de Mallorca i amb persones voluntàries que expliquen la seva funció als visitants. Alzamora, ha aprofitat la visita per a presentar la revista, “en acció”, una publicació del Consell.  “L’edició de la primera revista del voluntariat a Mallorca és una eina més de difusió, de promoció i de reconeixement, i el seu títol representa molt bé el caràcter i la idiosincràsia que caracteritzen aquesta forma de participació ciutadana. Esperam que sigui només la primera i que, en qualsevol escenari, format o moment, totes i tots ens continuem trobant i continuem en acció”, ha assenyalat.

Alzamora, a més ha recordat que durant l’actual mandat “hem posat en marxa actuacions en totes les línies estratègiques que el Pla Insular de Voluntariat  determina i sempre hi hem trobat, al capdavant o al costat, les persones voluntàries i les entitats que les representen”. Aquest, ha asseurar “és el paper que des del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local jugar amb l’àmbit del voluntariat”. Segons Alzamora, “volem ser font de recursos i facilitats, d’acompanyament per l’assoliment dels objectius de totes les entitats i, sobretot, garants de la protecció i cura d’aquesta figura de participació social.”

Festa del voluntariat 2022

Les entitats de voluntariat faciliten la participació ciutadana de manera organitzada i són molts els àmbits en que es poden desenvolupar les actuacions voluntàries, per això “Els altres voluntariats” ha estat  la taula rodona que ha donat veu als àmbits menys coneguts del voluntariat. Ciber Voluntarios, Club Palma Esports, INéDITHOS  i Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània han exposat la seva feina com a voluntariats tecnològics, esportius, hospitalaris i ambientals.

Les 20 organitzacions presents a la celebració han estat la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), Fundación ALDABA, AMADIBA, Club Esportiu Blau, Fundació Tutelar Cian, Creu Roja, Fundació Dentistas Sobre Ruedas, Fundació Mallorca Integra, Mater, Fundació Patronat Obrer, Plataforma per la Llengua, ONCE, Fundació RANA, Treball Solidari, Metges del Món, Mans Unides, Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, Cáritas, Naüm i Sant Joan de Déu.

L'acte, emmarcat a la Setmana del Voluntariat , també va oferir un espectacle de música en viu de la mà del grup mallorquí O-ERRA.

​​​​​​​