Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els mestres restauraran una vintenta d’embarcacions del Museu Marítim en els pròxims anys

Els mestres restauraran una vintenta d’embarcacions del Museu Marítim en els pròxims anys

(10/09/2021)

Les rehabilitacions es faran gràcies a un conveni signat entre el Museu Marítim i el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient

Avui dematí la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han presentat un conveni de col·laboració per a la restauració i per al manteniment d’una vintena d’embarcacions del Museu Marítim, algunes de les quals s’exposaran a la seu de ses Voltes.

Segons ha explicat Busquets, és un conveni «per optimitzar recursos i unir sinergies que, gràcies als coneixements i experiència dels mestres d’aixa del Consell, permetrà que les embarcacions del Museu de Mallorca recuperin l’esplendor, moltes podran tornar a navegar i que puguem fer difusió de les embarcacions tradicionals i del patrimoni immaterial lligat a elles, com ara les tècniques utilitzades pels mestres d’aixa».

«En definitiva, es tracta de col·laborar per a la recuperació, restauració, conservació i difusió del patrimoni marítim excepcional de Mallorca», ha resumit Busquets, i ha explicat que «la primera embarcació en què s’intervendrà és l’snipe PPBapor, la darrera donada al Museu Marítim i que s’exposarà a ses Voltes una vegada finalitzada la rehabilitació».

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «el conveni que avui presentam ens ajudarà a valorar, encara més, la meravellosa tasca dels mestres d’aixa amb la idea de restaurar i mantenir embarcacions propietat del Consorci del Museu Marítim».
«L’objectiu és posar en pràctica les tècniques i els coneixements dels treballadors i treballadores del taller de mestres d’aixa aprofitant la disponibilitat d’embarcacions del Museu Marítim», ha detallat Ribot.

En una primera fase (2021-2022), el taller de mestres d’aixa rehabilitarà sis embarcacions. Durant els anys 2023-2025, com a segona fase, es restauraran catorze vaixells, entre els quals hi haurà llaüts i bots cobertats.


Podeu trobar més informació sobre la feina dels mestres d’aixa al següent enllaç:
https://web.conselldemallorca.cat/ca/patrimoni-maritim.