Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Una exposició de Rafa Forteza enceta la 39 edició del Festival Chopin de Valldemossa

Una exposició de Rafa Forteza enceta la 39 edició del Festival Chopin de Valldemossa

(01/08/2019)

Tots els diumenges d’agost el Claustre de la Cartoixa de Valldemossa acollirà concerts de piano

El Festival Chopin de Valldemossa començarà demà divendres dia 2 d’agost amb la inauguració de l’exposició “Fonaments” de Rafa Forteza que és l’avantsala del cicle de concerts de piano organitzats per als 4 diumenges d’agost al Claustre de la Cartoixa de Valldemossa. L’exposició de l’artista mallorquí es podrà visitar a la Sala Capitular de la Cartoixa de Valldemossa fins al 25 d’agost, dia en què tendrà lloc el darrer dels concerts programats al Claustre de la Cartoixa.

Durant la presentació del Festival, la vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha reconegut que és un honor poder participar de la presentació del Festival i ha donat les gràcies per la convidada a més d’agrair a l’organització que mantenguin viu l’esperit de Chopin i George Sand a través de la música i altres disciplines artístiques. Busquets ha destacat que el Festival “és una convidada a viure l’art i una conjugació perfecta de diferents disciplines”.

A més, Busquets ha lloat la tasca de l’organització per fer arribar l’art i la cultura a tots els públics i ha considerat que el suport institucional és una obligació, ja que “és una obligació fer que la cultura sigui accessible per tothom”.

Segons ha explicat la presidenta del Festival Chopin de Valldemossa, Rosa Campllonch, enguany per primera vegada s’ha programat un concert a dos pianos, que tendrà lloc diumenge dia 18 a càrrec dels pianistes mallorquins Joan Travé i Magí Garcías. Precisament, Travé, present a la presentació, ha explicat que es tracta d’una tipologia de concert complexa perquè la sincronia és delicada, com ho és la comunicació a distància d’ambdós pianistes. Segons ha explicat Travé, assumeixen el repte amb responsabilitat i il·lusió

A més de l’exposició “Fonaments” de Rafa Forteza (Sala Capitular de la Cartoixa de Valldemossa del 2 al 25 d’agost) i el primer concert a dos pianos organitzat pel Festival (diumenge 18 d’agost a les 22 h. al Claustre de la Cartoixa a càrrec de Joan Travé i Magí Garcías) el programa es completa amb els següents concerts, tots a les 22 h. al Claustre de la Cartoixa:

Diumenge 4 IVÁN MARTÍN, piano (Espanya)

Diumenge 11 MUZA RUBACKYTE , piano (Lituània)

Diumenge 18 JOAN TRAVÉ-MAGÍ GARCÍAS, concert a dos pianos (Mallorca)

Diumenge 25 KEVIN KENNER, piano (EUA)

 

A la presentació també hi han assistit el batle de Valldemossa, Nadal Torres, així com altres representants del consistori i del Festival Chopin de Valldemossa.