Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Una cinquantena d'alumnes alemanys visiten el consell de Mallorca

Una cinquantena d'alumnes alemanys visiten el consell de Mallorca

(30/09/2015)

La visita, organitzada per Protocol, ha mostrat als alumnes de la localitat d’Emmendingen la façana i la zona noble de l’edifici neogòtic de la seu del Consell de Mallorca.

Avui dematí els alumnes de l’institut GHSE, de la localitat Alemana d’Emmendingen, han visitat la seu central del Consell de Mallorca. És tracta d'un edifici neogòtic amb atractius diversos, com els vitralls i les decoracions florals i geomètriques. També hi ha una pinacoteca notable.

Ha guiat la visita el traductor Miquel Malondra, un mallorquí que fa classes de castellà i alemany en el citat institut. Per començar la visita, s’ha explicat als alumnes breument la història de l’edifici, ja que abans de ser la seu de la diputació va ser la presó provincial. La visita ha començat amb una explicació de la façana neogòtica i de la decoració de l’entrada.

Després de la façana, els alumnes han rebut una explicació dels que foren els reis del regne privatiu de Mallorca a través dels gegants que representen Jaume III, Jaume II, Sanç I i Esclarmunda de Foix i que es troben situats a l’entrada del Palau del Consell. L’explicació, feta per Margalida Beltrán de Protocol, s’ha centrat en les diferents decoracions i en els vitralls que al principi del segle xx féu l’artista Faust Morell i en els quals es representen les diferents illes amb els atributs més destacables; a Menorca, per exemple, apareixen referències al vent −el mocador del personatge principal apareix a l’aire− i el lloc central l’ocupa Mallorca.

La visita ha continuat a la sala d’audiències on els estudiants han pogut contemplar cassetonat policromat que cobreix el sostre i on hi ha representats tots els municipis de l'illa. També han conegut de primera mà la història d'Espanya a través dels monarques que hi ha a la galeria de retrats del Consell, on destaca el quadre eqüestre d'Alfons XIII sota el qual prenen possessió els alts càrrecs de la institució insular. Un dels punts més interessants ha estat quan se'ls ha explicat la història de Carles V, monarca que comparteix Espanya amb Alemanya, a través de la pintura de gran format de Ricard Anckerman que representa la visita de l'emperador a l'illa.

A la sala d'audiències, els estudiants han pogut ocupar els escons reservats als consellers, tant de l'oposició com del govern. El conseller electe Lluís Apesteguía ha explicat les competències del Consell i la feina que es du a terme en aquesta cambra. La visita ha acabat amb una explicació dels fills il·lustres de la institució insular.