Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un total de 32 candidatures opten als Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l'Accessibilitat 2015

Un total de 32 candidatures opten als Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l'Accessibilitat 2015

(25/08/2015)

L'IMAS ha acollit la primera reunió del jurat de la vuitena edició dels guardons

La sala de reunions de la Llar d'Ancians de l'IMAS ha acollit avui la primera reunió del jurat de la vuitena edició dels Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l'Accessibilitat, a la que s'han presentat un total de 32 candidatures.

Des de la passada edició, amb la incorporació de l'Accessibilitat. els premis presenten una nova estructura i estan dividits en tres categories: Serveis Socials, Cooperació i Accessibilitat, que a la vegada es subdivideixen en tres modalitats: projecte o servei desenvolupat per una entitat privada de caràcter no lucratiu; trajectòria personal i/o professional i projecte o treball de difusió informativa o de sensibilització, en format audiovisual, electrònic o imprès, com es recull a la convocatòria dels premis, publicada al BOIB núm. 95, del passat 30 de juny.

En aquest sentit, la categoria de Serveis Socials és la que compta amb més candidatures, amb 22, seguida de les 8 d'Accessibilitat i 2 de Cooperació. Per modalitats, la que recull un major nombre de propostes és la que fa referència al projecte o servei desenvolupat per una entitat privada de caràcter no lucratiu, amb 18 candidatures presentades.

José Manuel Portalo, director insular de Persones amb Discapacitat de l'IMAS, presideix el jurat d'enguany, que està format per:  Juan Manuel Rosa, director general de Dependència del Govern balear; Antoni Servera, director general de Cooperació i Immigració del Govern balear; Mercè Borràs, regidora delegada de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma; Margalida Jordà, presidenta d'EAPN Illes Balears; Guillem Febrer, president del CERMI Balears; Antoni Aguiló, Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB; Jaume Jaume, tècnic de la direcció general d'Arquitectura i Habitatge del Govern balear i la periodista Maria Antònia Cantallops.

El jurat serà l'encarregat d'avaluar i valorar les candidatures presentades, tenint en compte la filosofia dels premis, que tenen com a principal objectiu reconèixer i destacar l'esforç del treball social i la solidaritat, que persones i entitats duen a terme a Mallorca pel conjunt de l'Illa o des de Mallorca cap a col·lectius i institucions de països en desenvolupament, així com aquelles que destaquin en matèria de disseny universal, que facilitin la participació en la comunitat i contribueixi a la ciutadania plena, especialment de les persones amb discapacitat i altres col·lectius amb dificultat d'inserció en la vida activa i econòmica de la societat.

Els guanyadors d'aquesta vuitena edició dels premis, cada un dels quals  rebrà 4.000€ i una diploma acreditatiu, es donaran a conèixer en un acte que tendrà lloc al Teatre Principal de Palma el proper mes de setembre.