Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un centenar de persones participen de les jornades dedicades a la prevenció d’olors derivades de les plantes de tractament de residus

Un centenar de persones participen de les jornades dedicades a la prevenció d’olors derivades de les plantes de tractament de residus

(18/05/2018)

L’objectiu de les jornades ha estat posar en comú la manera d’afrontar aquesta problemàtica i oferir una major transparència a la ciutadania

Les jornades dedicades a la prevenció d’olors derivades de les plantes de tractament de residus urbans organitzades des del Departament de Medi Ambient, han reunit a un centenar de persones entre tècnics, personal del sector i ciutadania en general.

 

Durant dos dies, especialistes el tema de diferents llocs d’Espanya han explicat als assistents la seva manera d’abordar aquesta problemàtica al voltant de les plantes de tractament.

 

A més de les ponències més tècniques, es va dedicar un espai perquè els veïns i veïnes afectades poguessin tenir el màxim d’informació possible sobre totes aquelles accions que es duen a terme i poguessin expressar les seves queixes, dubtes i propostes.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha destacat la importància de dur a terme aquestes jornades tècniques, però també obertes al públic en general “per facilitar a la ciutadania l’accés a la informació i donar una major transparència a la gestió que s’està duent a terme arrels dels problemes d’olors detectats i que són més intensos a l’època estival”.

 

Així mateix Espeja, va recordar que des del Departament s’han duit a terme importants accions de contenció dels olors “i es varen posar els dobles d’esforços per esbrinar d’on provenien les molèsties que patiren l’estiu passat els veïns de Son Sardina”. Així mateix, ha afirmat que es segueixen donant passes per poder solucionar les molèsties derivades de la planta de compostatge d’Ariany, que des de fa anys provoca multitud de queixes entre els veïns i veïnes d’aquest municipi i de Maria de la Salut.