Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Un Acampaesport de llegenda i aventura!

Un Acampaesport de llegenda i aventura!

(02/07/2021)

El campus esportiu del Consell de Mallorca ja ha arrancat a Artà i incorpora activitats culturals gràcies a l’acord entre la Direcció Insular d’Esports i la Fundació Mallorca Literària

Coneixeu les llegendes de la zona del Llevant de Mallorca com la de la sirena «Ruixamantells», «El peix Nicolau» o «El pou del drac»? Els 1.000 infants i joves que aquest estiu participaran a l’Acampaesport no només en sentiran a parlar, sinó que practicaran jocs didàctics, dinàmiques i rutes basats en les llegendes i personatges de la zona com a protagonistes. 

La col·laboració entre la Fundació Mallorca Literària, que pertany al Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, i la Direcció Insular d’Esports permetrà que durant els 10 torns del campus esportiu es dugui a terme una jornada en què s’introduirà aquest element cultural com a novetat. Es tracta de la integració al campus esportiu de l’activitat «Rutes llegendàries» que, mitjançant un joc amb un fil conductor, tenen per objectiu assumir el repte  d’aconseguir  l’autèntic  mapa  de  l’Illa  dels  Tresors. Activitats gratuïtes promogudes per conèixer la història i la màgia de l’illa.

La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha destacat que l’activitat «permet introduir un element cultural nou en el campus esportiu, que té la base en una educació lúdica i ambiental». Per la seva part, la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, ha remarcat que «les rutes i jocs s’emmarquen en el programa WOW, que es trasllada de les escoles als casals d’estiu que es fan a Mallorca, i es pot seguir practicant des de casa a través d’una aplicació creada per jugar i concursar». 

Estades esportives

Per quart any consecutiu, la Direcció Insular d’Esports ha posat en marxa Acampaesport: estades setmanals que combinen esport, aventura i entorn natural, i que es duen a terme al Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni d’Artà. Un projecte de lleure adreçat a infants i joves en edat escolar, per oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors socials. 

El programa incorpora modalitats poc conegudes com tir amb arc, escalada, hoquei, rugbi, tennis o les aquàtiques com piragüisme i surf de rem. De fet, promocionar els esports menys practicats és un dels objectius que té la institució entre les seves competències en relació a l’esport base. Com diu Portells, «amb les activitats com Acampaesport, que dinamitzen l’esport en edat escolar, es volen fomentar ambients per aprendre i compartir d’una manera lúdica».