Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Trobada amb el Fòrum del Turisme de Calvià

Trobada amb el Fòrum del Turisme de Calvià

(23/03/2021)

Avui s'ha reunit, a la Sala Palmanova, el Fòrum del Turisme de Calvià, per analitzar com s'afrontarà la temporada 2021 al municipi. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha presidit la reunió que ha comptat també amb la participació de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

En les seves paraules de benvinguda, el batle de Calvià ha destacat el treball conjunt amb la resta d'administracions, com el propi Consell Insular, amb qui des de la governança s'estan prenent mesures coordinades per afrontar la situació creada per la pandèmia i encarar la recuperació. En concret ha assenyalat que el Consell Insular està desenvolupant importants polítiques tant de promoció turística i en la pròpia gestió de les actuals ajudes al sector de l'hostaleria des de desembre, com les de caràcter social que ha permès un increment de les transferències als ajuntaments per ajudes d'emergència social.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha dirigit a continuació als membres del Fòrum. «Mallorca no ha perdut l’atractiu com a destinació turística i així ho demostra l’arribada dels primers turistes quan s’ha pogut viatjar» ha dit la presidenta. «La reactivació de l’activitat turística ha de ser lenta i progressiva, adoptant a cada moment les mesures que requereixi la situació sanitària amb l'objectiu de controlar el virus per assegurar una temporada d'estiu segura, el més estable i solvent possible. Una quarta onada a les portes de l'estiu seria un cop molt fort» ha conclòs.

Cladera també ha destacat que «l’aposta per un model sostenible, intel·ligent i segur no té marxa enrere» i en aquest sentit ha explicat que «els fons europeus són una oportunitat per avançar cap aquest model, que aporta un valor afegit al nostre motor econòmic». La presidenta també ha expressat que en aquesta aposta per la qualitat, és necessari reforçar els processos de governança amb tota la cadena de valor turística i la col.laboració público-privada, posant com exemple el Fòrum del Turisme de Calvià.

Ajudes municipals per al sector productiu de Calvià

El batle de Calvià ha explicat les ajudes municipals que l'any 2020 va recollir el Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià, en consens amb tots els grups polítics i tots els sectors productius del municipi. Ara, ha explicat Alfonso Rodríguez Badal, també s'està treballant amb el sector productiu per les mesures de suport que des de l'Ajuntament es volen posar en marxa per al sector.

En aquest sentit, ha anunciat noves mesures de suport per enguany com: l'ajornament del pagament del 50% de l'IBI; la bonificació del 100% de la taxa d'ocupació de terrasses per la restauració, com a mínim fins al 30 de juny, i el compromís de fer un recàlcul de la tarifa de residus en base al nivell d'activitat d'enguany.

Unes mesures que se sumen a les ajudes directes per al sector productiu per un total de 3.000.000 euros, dels quals 2.022.000 els aporta l'Ajuntament i la resta (489.243 euros cadascun) el proporcionaran el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca. Ajudes directes, amb una quantitat fixa de 3.000 euros per centre de treball o establiment, amb una flexibilització dels requisits i una agilització dels tràmits, a les quals només caldrà aportar una declaració responsable.

Anàlisi, previsions i accions

El conseller Andreu Serra ha exposat les accions promocionals que s’estan desenvolupant des de la Fundació Mallorca Turisme, com l’estratègia de màrqueting i publicitat (una part amb col·laboració del sector privat a través del comarqueting), les agències de comunicació en origen, la potenciació de les xarxes socials promocionals o les actuacions per consolidar l’illa com a destinació de turisme cinematogràfic a través de la Mallorca Film Commission. En tot això es plasmen les tres línies fonamentals de la promoció de l’illa: la seguretat, la sostenibilitat i la intel·ligència turística.

Per la seva banda, el director general de Turisme de l'Ajuntament de Calvià, Xavier Pascuet, ha explicat que enguany l'Ajuntament ha incrementat un 50% la partida destinada a promció turística i que es consolidarà una actuació ja posada en marxa de relacions públiques a mercats emissors, amb la novetat de la introducció del mercat espanol, que es vol recuperar per al municipi. Ha fixat la seguretat com a clau i tret distintiu per l destinació, i ha anunciat que es manté el dia 1 de maig com a data d'obertura de les platges amb tots els serveis en funcionament, sense perjudici que hi hagi concesionaris que decideixin obrir abans de forma progressiva.