Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Tres dies de turisme local i actiu per a 3.600 persones majors de 65 anys gràcies al Consell de Mallorca

Tres dies de turisme local i actiu per a 3.600 persones majors de 65 anys gràcies al Consell de Mallorca

(04/11/2021)

La presidenta Cladera i el conseller Serra han visitat Es Bauló Petit Hotel de Can Picafort, on han conegut el programa d’activitats esportives i lúdiques que s’ofereix en el marc del programa «Gaudeix l’illa Sènior»

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra han visitat avui Es Bauló Petit Hotel, a Can Picafort, en ser un dels establiments hotelers que en aquests moments acullen les estades turístiques del programa «Gaudeix l’illa Sènior». Aquesta convocatòria de la institució insular consistia en el repartiment de 1.800 estades dobles en hotels per a persones jubilades o majors de 65 anys, valorada en 250 euros / habitació coberts íntegrament per la Fundació Mallorca Turisme. 

El bo donava dret a una estada per a 2 persones de 2 nits, 3 dies, en règim de mitja pensió, en quatre torns entre el 19 octubre i l’11 novembre. Els vuit hotels participants acullen ja el tercer grup de guanyadors del bo, que durant la seva estada han tengut un programa d’activitats esportives i de turisme actiu.

Així, el programa «Gaudeix l’illa Sènior», no només promou el turisme local actiu, sinó que ofereix als participants un bloc d’activitats esportives adaptades al perfil i les capacitats de la gent gran. Entre les activitats que proposa i organitza la Direcció Insular d’Esports hi ha fins a 10 modalitats diferents, des de la prevenció cardiovascular fins a activitats a l’aire lliure, com ball, tonificació, aiguagim, estiraments o marxa nòrdica i senderisme.

El primer objectiu d’aquesta iniciativa és promoure l’envelliment actiu i oferir estades amb el valor afegit de la dinamització esportiva. En aquest sentit, la presidenta Cladera ha explicat que el programa s’ha dissenyat com a «un premi i agraïment a la gent gran». A més, ha destacat l’èxit de la convocatòria, ja que «es va haver de fer un sorteig entre les sol·licituds perquè hi va haver molta demanda» i que «és una satisfacció per a la gent que el gaudeix i per al sector hoteler».

De fet, el segon objectiu era «allargar temporada. En aquest any especial, diferent, aquests establiment hotelers poden tenir oberts dues setmanes més gràcies a aquest programa. Se suma a les tres edicions anteriors del «Gaudeix l’illa» , que han servit per allargar temporada i reactivar economia», ha afirmat Cladera. 

Les estades també inclouen una revisió mèdica per part del Servei de Medicina Esportiva del Consell, dissenyada específicament per a gent gran. Consisteix en avaluar la tensió arterial, la glucosa, el colesterol, la flexibilitat, l’alçada i el pes, a més d’una prova de força (dorsal, lumbar i de mans).

Pla Reactiva

El Pla Reactiva, un pla transversal d’activitats dissenyades pels departaments de Presidència, Turisme i Esports i Drets Socials, que inclou activitats físiques, de socialització i de suport psicosocial. És en aquest marc on s’inclou el «Gaudeix l’illa Sènior» i altres activitats per promoure hàbits de vida saludables, fomentar l’exercici físic, donar suport psicosocial i terapèutic davant situacions generades per l’impacte de la pandèmia, reprendre l’activitat presencial de tallers d’estimulació cognitiva o potenciar activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional.