Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere TIC Mallorca facilita l’accés a les dades cartogràfiques dels municipis

TIC Mallorca facilita l’accés a les dades cartogràfiques dels municipis

(28/12/2019)

El Consorci del Consell insular ha actualitzat el visor EIEL, que permet comprovar les infraestructures i els equipaments amb què compten els municipis de l’illa

La Secció de Cartografia del Consorci TIC Mallorca ha actualitzat l’Enquesta d'Infraestructures i Equipaments Locals (EIEL), un inventari de dades gràfiques i alfanumèriques de totes les infraestructures i els equipaments dels municipis amb menys de 50.000 habitants de tot l'Estat. En el cas de Mallorca, cobreix tots els municipis excepte Palma.

TIC Mallorca, l’encarregat d’actualitzar el visor a l’illa, ha fet possible que a partir d’ara es pugui descarregar la cartografia i l’alfanumèric de l’EIEL, la qual cosa permet que se’n faci un ús més àgil. Això contribueix a la transparència de l’Administració, ja que la ciutadania té a la seva disposició informació sobre les accions i els serveis municipals i sobre la gestió que es fa dels recursos públics. Les dades obertes també tenen un gran potencial per a l’eficiència de les administracions públiques i per a la igualtat d’oportunitats. 

Així, institucions i ciutadania ja poden descarregar la cartografia de l’EIEL en format SHP per temes, i l'alfanumèric en CSV, format que es pot obrir en qualsevol programa de càlcul. 

Al visor es pot consultar la cartografia de l'EIEL classificada en diferent temàtica: equipaments (centres culturals, mercats, instal·lacions esportives, etc.), xarxa de distribució, xarxa de sanejament, infraestructures viàries i altres infraestructures com contenidors o oficines de correu. A més, cada capa d’informació geogràfica està ampliada amb informació alfanumèrica. El visor també permet realitzar consultes i imprimir plànols.

L'EIEL es pot consultar al visor del següent enllaç: http://www.sitmun.ticmallorca.net/visorSitmun/eiel.jsp