Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Territori es reuneix amb els ajuntaments de Maria i d'Ariany amb l'objectiu d'adaptar els nous planejaments a les necessitats dels municipis

Territori es reuneix amb els ajuntaments de Maria i d'Ariany amb l'objectiu d'adaptar els nous planejaments a les necessitats dels municipis

(28/12/2021)

La consellera Garcías i el director d'Urbanisme han plantejat propostes i han recollit les demandes dels batles

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el director d'Urbanisme, Lluís de Corral s'han reunit amb el batle d'Ariany, Joan Ribot i amb el batle de Maria, Bernat Quetglas per recollir les demandes dels màxims representants dels consistoris. Garcías i Corral s'han desplaçat als municipis per treballar conjuntament amb els batles les propostes inicials dels futurs planejaments urbanístics que estaran recollits al document anomenat Avanç.

Garcías ha remarcat que tal com es va fer amb Lloret i amb Estellencs es posarà en marxa un procés participatiu, ja que "el nou planejament ha de ser com vulgui el poble, ha de reflectir les seves demandes i donar resposta a les necessitats de mobilitat, accessibilitat i sostenibilitat dels municipis".

Maria i Ariany formen part dels cinc ajuntaments que han renovat amb el Consell de Mallorca els convenis per redactar els seus planejaments urbanístics. A hores d'ara el Consell que ja ha aprovat la delimitació de sòl urbà de Selva, i els documents de propostes inicials, l'Avanç de Lloret i Estellencs, després de dur a terme diferents reunions i d'un procés de participació ciutadana on es varen recollir les aportacions dels veïns i veïnes dels municipis.

Durant aquesta legislatura s'ha apostat per donar impuls a la sostenibilitat dels ajuntaments a través d'un Pla de Millora de la tramitació urbanística municipal, a través de la dotació de recursos suficients per accelerar la redacció del Planejament Municipal.