Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Territori convida entitats socials a una jornada participativa sobre la modificació número 3 del Pla Territorial de Mallorca

Territori convida entitats socials a una jornada participativa sobre la modificació número 3 del Pla Territorial de Mallorca

(18/02/2022)

Es tracta de la tercera i darrera sessió d'aquest tipus, després d'abordar els canvis introduïts amb els ajuntaments i col·legis professionals.

El Departament de Territori del Consell de Mallorca ha convidat diferents entitats socials a la tercera i darrera jornada participativa per abordar la modificació número 3 del Pla Territorial Insular (PTI) de Mallorca. La consellera Maria Antònia Garcías ha remarcat la voluntat del Consell d'escoltar i recollir les aportacions que puguin millorar el text que es va aprovar inicialment el 29 de desembre del 2022.

L'objectiu d'aquesta modificació és protegir més i millor el sòl urbà, de desenvolupament urbà i urbanitzable de l'illa que classifica com sòl rústic 700 hectàrees i redueix 450 hectàrees el creixement urbà de l'illa. Garcías ha destacat la nova perspectiva introduïda al PTI amb criteris de paisatge i contra el canvi climàtic amb conceptes que són fonamentals actualment i també són garantia de sostenibilitat.

La consellera ha assegurat que aquestes jornades pretenen facilitar als agents, entitats i administracions implicades a fer al·legacions amb la possibilitat de plantejar dubtes, preguntes i propostes al Departament de Territori. Les sessions anteriors varen tenir lloc la setmana passada dia 7 de febrer a Tirme, a la qual van participar més de 70 persones, entre els quals hi havia batles, regidors d'urbanisme i arquitectes municipals. Aquesta setmana, el dimarts, la sessió va anar adreçada als col·legis professionals, a la qual varen participar més de 40 persones.

A la jornada d'ahir dijous es varen convocar entre altres: CAEB, PIMEM, AFEDECO, PIMECO, FEHM, els sindicats UGT, CCOO, STEI, les entitats ecologistes, Unió de Pagesos, Asaja, les entitats ecologistes Amics de la Terra, GOB i Terra Ferida, i altres entitats ciutadanes com Tramuntana XXI, Palma XXI, Arca, Cerclr d'Economia de Mallorca, Col·lectiu Alternatives, Federació Associació de Veïns de Palma, Mercat Social, Obra Cultural Balear y Fundació Gadeso.