Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Territori es prepara per a la detecció dels riscos geològics en la costa amb RiskCoast

Territori es prepara per a la detecció dels riscos geològics en la costa amb RiskCoast

(23/09/2022)

La consellera Garcías afirma que és necessari disposar d'eines cartogràfiques eficaces per prevenir i gestionar lliscaments de terra, pèrdua de sòl per torrents o erosió de costes lligats al canvi climàtic

La consellera de Territori del Consell, Maria Antònia Garcías, el director insular d'Urbanisme, Lluís Corral i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell han assistit a les jornades organitzades per RiskCoast. Es tracta d'un projecte europeu que centra el seu treball en el desenvolupament d'eines, metodologies i solucions innovadores enfocades a la prevenció i gestió dels riscos geològics, lligats al canvi climàtic. en la costa d'una manera més eficaç. En aquest sentit Garcías ha assenyalat que es necessari adquirir aquestes eines per millorar la planificació territorial, per prevenir i gestionar lliscaments de terra, pèrdua de sòl per torrents o erosió de costes.

Les jornades han tengut lloc a la Universitat de Granada, on hi ha dos grups de recerca a l'avantguarda en avaluació de riscos geològics i anàlisis de la dinàmica fluvial i costanera, dos dels principals pilars on es fonamenta el projecte Riskcoast. A més de les explicacions sobre les investigacions, també s'ha dut a terme visites en les quals s'ha analitzat in situ els efectes d'aquest tipus de moviments en el Vall del riu Guadalfeo i la Costa Tropical.

Enguany durant el mes d'abril, l'Institut Geològic i Miner d'Espanya va participar en el simulacre d'emergència per moviments de roques de Son Cocó, a Mallorca. En aquell simulacre l'objectiu era gestionar emergències relacionades amb riscos geològics en la costa lligats al canvi climàtic.