Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Santa Eugènia millora i crea nous equipaments esportius públics amb els plans d'inversió del Consell

Santa Eugènia millora i crea nous equipaments esportius públics amb els plans d'inversió del Consell

(24/11/2022)

La presidenta Cladera ha fet seguiment dels projectes executats i també ha conegut els diversos serveis de protecció i conservació animal i mediambiental de la Fundació Natura Parc

“Seguim amb procés d’escolta activa a batles i batlesses i agents socials i econòmics dels municipis, i feim seguiment els projectes municipals que els ajuntaments han pogut dur a terme amb finançament del Consell, com a Santa Eugènia, on aquesta ajuda ascendeix als dos milions d’euros” ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, durant la visita avui a aquest municipi.

La presidenta, acompanyada pel batle Joan Riutort, ha conegut algunes de les dotze intervencions que l’ajuntament ha fet al poliesportiu S’Estació mitjançant el pla insular RenovEsport, que a Santa Eugènia suposa una inversió de 175.000 euros. Algunes d’aquestes actuacions són la creació d’un nou rocòdrom, la il.luminació LED al pavelló, la instal.lació d’una depuradora a la piscina pública,  i diverses intervencions de millores al camp de futbol i als vestidors.

A més d’aquestes actuacions finançades amb el pla RenovEsport, el municipi comptarà amb un nou parc infantil de 0-6 anys gràcies a la nova línia del Consell per instal.lar nous espais d’activitat física a l’aire lliure, i al qual s’hi destinen 5,2 milions d’euros a tot Mallorca.  

“Santa Eugènia és un dels municipi petits on més impacte tenen aquestes ajudes en forma d’inversió municipal, que no només contribueixen a reactivar l’economia local sinó que milloren la qualitat de vida dels residents” ha expressat Cladera, que ha recordat que durant aquesta legislatura el Consell ha destinat 150 milions d’euros als ajuntaments.

 

Visita a la Fundació Natura Parc

Cladera també ha fet un recorregut per les instal.lacions de la Fundació Natura Parc, i al qual també ha assistit la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. Acompanyades pel presidents de la Fundació, Antoni Mas, han conegut els diversos serveis de protecció i conservació animal, com són el Centre de protecció animals (CEPAD), el Consorci de recuperació de la fauna de les Illes Balears (COFIB), els projectes de recuperació de l’àguila de Bonelli (Aquila ALife), els de silvicultura i el d’educació ambiental que la Fundació duu a terme tant a les seves instal.lacions com als centres educatius.  

Durant 2022, la Fundació Natura Parc ha rebut rebut 6679 cridades, 3.390 han estat per recollir un animal, 17 han estat per confiscacions i 23 per desonaments.

Pel què fa a la tasca de protecció i acolliment del CEPAD, s'ha insistit en la responsabilitat que implica tenir un animal a càrrec i s'ha animat a tothom a adoptar. En total enguany hi han entrat uns 3970 animals, dels quals 1.862 són cans i 1.550 són moixos, a més d'ovelles, someres, ànneres, porcs, cavalls, ponis i cabres.

Respecte el COFIB, han explicat que l'any passat varen rebre uns 5.000 animals i enguany ja arriben als 4600, el 90% silvestres i un 10% són animals exètics o domèstics.