Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca signa dos convenis de col·laboració amb Sant Llorenç des Cardassar

El Consell de Mallorca signa dos convenis de col·laboració amb Sant Llorenç des Cardassar

(13/09/2019)

El conseller executiu Jaume Alzamora comparteix la preocupació del batle del municipi pel retard de les ajudes estatals que han de cobrir les despeses realitzades després de les inundacions de 2018

El conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, per signar dos convenis de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’ajuntament llorencí. 

Gràcies al primer conveni signat, referent a la mobilitat sostenible i l’estalvi energètic, el municipi rebrà una subvenció de 20.754 € per adquirir un vehicle 100% elèctric. L’altre conveni, amb finalitat sociambiental, permetrà que Sant Llorenç rebi 6.183,75 € per actuar sobre la problemàtica dels felins assilvestrats a zones urbanes. Les actuacions poden ser des de campanyes de sensibilització fins a accions de control sanitari i esterilitzacions. 

Durant la trobada en què s'han signat aquests convenis, el batle de Sant Llorenç ha expressat el seu desencís pel fet que les subvencions estatals per la torrentada de l’octubre de 2018 no arriben i ha agraït l'ajuda del Consell. Alzamora, per la seva banda, li ha transmès que comparteix la seva preocupació i que entén la inquietud del consistori. 

Després dels greus incidents l’octubre de l’any passat, el Consell de Ministres declarà els municipis del Llevant zones afectades greument per una emergència de protecció civil i, en conseqüència, es va iniciar una línia d’ajuts per a les reparacions d’infraestructures municipals. 

En el cas de Sant Llorenç, el consistori realitzà actuacions per valor d’uns 10,59 milions d’euros. El Consell de Mallorca es va comprometre a cobrir-ne el 25% i, per això, el passat mes de juliol concedí 2,7 milions d’euros a l’ajuntament llorencí. Per la seva banda, el Govern de les Illes Balears n’aportà un altre 25%. A l’Estat espanyol li pertoca el 50% restant.