Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere S’obre un nou termini per demanar les ajudes directes destinades al teixit empresarial de Palma, que s’amplien a tots els sectors

S’obre un nou termini per demanar les ajudes directes destinades al teixit empresarial de Palma, que s’amplien a tots els sectors

(14/07/2021)

  • L’import de la convocatòria és de 3.806.000 euros i les sol·licituds, que són de 2.000 euros per centre de treball o establiment, es podran demanar un cop es publiqui al BOIB
  • La convocatòria és fruit de l’acord entre el Consell de Mallorca, Cort i el Govern que sumen 11,5 milions d’euros, i que volen pal·liar les conseqüències de la COVID-19

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat avui obrir un nou termini per demanar les ajudes per al teixit empresarial de Palma per pal·liar les conseqüències de la COVID-19, que s’ampliaran a tots els sectors. D’aquesta manera, s’obrirà un nou termini per a sol·licitar-les un cop es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). L’import de la convocatòria és de 3.806.000 euros i és fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca per a ajudar als sectors més afectats per la crisi de la COVID-19. 

Consell de Mallorca, Ajuntament i Govern signaren un conveni de col·laboració per a concedir 11,5 milions d‘euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia. Cada institució aporta 3.834.548, 82 euros. 

El 16 de juny es va obrir la convocatòria per a uns sectors determinats, que estava dotada amb 7.670.000 euros. Es destinaven a comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals En total, per ara s’han concedit 1634 ajudes per un import de 3,4 milions d’euros. La nova convocatòria s’obre ara a tots els sectors per un import de 3,8 milions d’euros.

Ajudes
Les ajudes directes les poden demanar persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d'euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, podran sol·licitar l'ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors. S’han de sol·licitar online a través del web https://ajuntaments.ajutsmallorca.com/palma/.

L'ajuda és de 2.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 4.000 euros). Aquestes ajudes són compatibles amb la percepció de qualsevol altra subvenció procedent de qualsevol entitat del sector públic o privat. No la podran demanar aquells que ja hagin obtingut una ajuda en la primera convocatòria.

Les quatre convocatòries restants les gestiona l’Ajuntament. Els ajuts econòmics els gestionarà PalmaActiva (2,6 milions d’euros); Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (800.000 euros). La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat avui les convocatòries de Cultura i Mobilitat Sostenible (taxis).