Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere S'inaugura a Calvià la segona edició del <i> Fiction Mallorca Pitch, Storytellers </i>

S'inaugura a Calvià la segona edició del Fiction Mallorca Pitch, Storytellers

(27/10/2022)

Les jornades se celebraran en el Teatre Sa Societat els dies 27 i 28 d'octubre amb convidats de luxe com Diego San José, creador de la sèrie ‘Vota Juan’ (Premi Feroç 2022), o el guionista de sèries per a la BBC, Roland Moore

Calvià acull aquesta setmana la segona edició del Fiction Mallorca Pitch, la trobada de la indústria audiovisual que es presenta sota el títol Storytellers i dins el marc del projecte interinsular Illes de Ficció. Enguany, les jornades seran una trobada per al desenvolupament creatiu de l'audiovisual des del punt de vista dels guionistes. Aquesta segona edició es durà a terme els dies 27 i 28 d'octubre en el Teatre Sa Societat, on creadores i creadors es posaran en contacte amb professionals del món audiovisual en una espècie de jam-session per a compartir experiències, panells i tallers.

Durant la inauguració de la jornada, el conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell, Andreu Serra, ha afirmat que «la indústria del cinema i de l'audiovisual ha de ser protagonista a Mallorca i nosaltres ho intentam per terra, mar i aire des de dos prismes fonamentals: cuidant els nostres espais naturals perquè els creadors s'inspirin i rodin les seves històries aquí i, d'altra banda, potenciant la infraestructura de la nostra indústria audiovisual, també des del suport econòmic, perquè sigui fort i es puguin desenvolupar aquests projectes i idees a l'illa».

Per part seva, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha remarcat que «cal que les administracions donin l'impuls necessari a la creació audiovisual. Per a Calvià, trobades com aquesta significa donar cabuda a la producció cultural i a l'activitat cultural que, des del municipi, intentam potenciar constantment en els espais escènics i en la creació».

De la Mallorca Film Comission, Pedro Barbadillo, ha explicat que aquesta trobada és una tercera fase d'un projecte més gran: Illes de Ficció, un projecte internacional de residències audiovisuals que neix de la necessitat de col·laborar entre les tres film commission de Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa) i els tres consells insulars per començar a treballar la indústria a l’àmbit illenc. «Hem volgut aquesta vegada treballar des de l'origen, des del treball dels guionistes i dels comptadors d'històries per donar suport a aquestes idees des del principi. El nostre objectiu no és només atreure rodatges, sinó també donar suport a aquestes idees que després es convertiran en pel·lícules o sèries».

Andreu Fullana, director de l'Eivissa Film Commission, ha agraït a l'Ajuntament de Calvià que hagi apostat de nou per aquesta trobada, però també per comptar en aquesta segona edició amb el suport del Consell de Mallorca i la Mallorca Film Commission, que han elevat el Fiction Mallorca Pitch a un nivell internacional.

El Fiction Mallorca Pitch, Storytellers pretén que les jornades celebrades en el Teatre Sa Societat del municipi mallorquí de Calvià siguin una trobada de creació audiovisual a tots els nivells: local, nacional i internacional dins del marc del laboratori de desenvolupament de guions Illes de Ficció, un projecte creat pels consells de Mallorca, Menorca i Eivissa, amb el suport de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals del Ministeri de Cultura).

Part d'aquestes jornades es dedica a conèixer com treballen els guionistes de ficció nacional i internacional en actiu cercant un acostament més realista, marcat per la pràctica laboral i per les rutines pròpies. Les diferents activitats programades seran impartides pels professionals de cada especialitat amb experiència en el sector nacional i internacional.

En paraules de l'organització, «a les Balears tenim grans trobades audiovisuals com tots els Festivals, però el Fiction Mallorca Pitch, Storytellers es diferencia per ser una trobada exclusivament de creadors i guionistes dins el marc del projecte de residències interinsulars que té per nom Illes de Ficció».

L’objectiu principal d'aquest esdeveniment és afavorir les trobades industrials i que, a través d'elles s'estableixin relacions de confiança entre les productores locals i les persones responsables de les produccions delegades de televisions nacionals, plataformes, etc. Atreure a aquest públic més internacional, i afavorir aquestes trobades i relacions de confiança, és un dels punts innovadors i diferenciadors del projecte.