Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Queda obert el tram Selva-Caimari de la Ruta Artà Lluc

Queda obert el tram Selva-Caimari de la Ruta Artà Lluc

(23/05/2017)

L’asfalt de la carretera i la vegetació havia envaït part del camí, que s’ha pogut recuperar gràcies a la col•laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Selva

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, acompanyada del director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, el batle de Selva, Joan Sastre, la regidora d’Urbanisme de Selva, Joana Maria Coll i margers de la institució insular, han inaugurat avui el tram Selva-Caimari del GR-222, més conegut com la Ruta Artà-Lluc.

 

Durant tres mesos les brigades forestals del Departament de Medi Ambient han desbrossat i adequat el camí. Per la seva part, els margers han refet les parets de pedra que estaven en mal estat o que estaven esbucades, han fet feina per facilitar el pas i, en definitiva, per recuperar l’encant d’aquest camí públic.

 

Per altra banda, des del Departament de Territori i Infraestructures ha modificat el revolt del mirador de la corba dels Jurats, el que ha permès recuperar el camí antic. Concretament, s’ha tret part de l’asfalt de la corba per permetre el pas dels senderistes i s’hi han instal·lat barreres de seguretat. Aquests treballs s’han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Selva i el Consell de Mallorca.

 

Finalment, s’hi han col·locat els cartells i la senyalització per garantir la seguretat dels senderistes i una bona informació.

 

“Aconseguir recuperar aquest camí ha estat una fita important, ja que part estava envaït per l’asfalt i part per la vegetació. Gràcies a la feina i a la col·laboració entre institucions avui aquest tram ja es pot transitar lliurement pels senderistes”, ha dit Sandra Espeja. Així mateix, la consellera de Medi Ambient ha assegurat que l’objectiu és obrir tota la ruta tram a tram i que el proper objectiu és obrir el tram en Maria de la Salut i Llubí.

 

El Departament de Medi Ambient fa feina des de principi de legislatura per reactivar la ruta Artà-Lluc, una ruta que quedarà unida a la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) a través de Lluc.