Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Queda constituïda la Comissió Assessora Smart Island

Queda constituïda la Comissió Assessora Smart Island

(28/03/2017)

L’objectiu és fixar de manera conjunta unes línies de coordinació per dur a terme iniciatives Smart arreu de l’illa

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i  la consellera de Modernització i Funció Pública, Carme Palomino, han participat avui a la reunió de constitució de la Comissió AssessoraSmart Mallorca. L’objectiu és que tots els membres participin en una coordinació futura per dur a terme una estratègia Smart, que s’estengui a tota la societat i, així, fixar línies de coordinació per dissenyar Mallorca com a l’illa intel·ligent, l’illa Smart de referència a nivell mundial.

                               

Formen part de la Comissió Assessora: la UIB; del COAIB, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, la Federació Hotelera de Mallorca, l’IB Clusters; del GSBIT, la CAEB, el Cercle d’Economia de Mallorca, l’Smart Offine, Turistec, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Calvià, Inca, Porreres, Artà, Campos i Palma.

 

Durant l’acte de constitució la consellera Palomino i el personal tècnic del Departament de Modernització han explicat als presents el projecte global d’Smart Island i han informat que actualment n’estan dissenyant els plecs tècnics. Així mateix, s’ha informat de les darreres modificacions, com l’ampliació de determinades iniciatives, de la modificació d’algunes altres per adaptar-les a la situació actual i de la incorporació de novetats procedents d’altres departaments del Consell de Mallorca.

 

Un dels eixos principals del projecte Smart Island és posar en marxa una plataforma multientitat, on tots els ajuntaments puguin utilitzar les iniciatives que s’incloguin en el projecte i en puguin integrar de noves, que ja es duguin a terme en els propis municipis. A més, també es vol crear un sistema d’orientació geogràfica (GIS) corporatiu, una altra plataforma destinada al sector turístic i accions en l’àmbit del patrimoni, de la mobilitat i de l’eficiència energètica.

 

«A més d’aquesta Comissió Assessora també s’ha creat una Comissió Tècnica en la qual el personal tècnic de tots els departaments del Consell de Mallorca participa; gràcies a ells aquest projecte ha pogut sortir endavant», ha recordat la consellera de Modernització i Funció Pública.

 

Smart Island té l’objectiu d’impulsar projectes que integren l’estratègia d’illa intel·ligent i contribuir a millorar els serveis públics del territori i mitigar els efectes negatius de la insularitat, a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).