Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Primera hackató de turisme sostenible a Mallorca

Primera hackató de turisme sostenible a Mallorca

(14/03/2022)

Els equips interdisciplinars es reuniran en el marc del fòrum internacional que organitza la FMT del Consell de Mallorca dissenyaran solucions tecnològiques eficients per liderar la transformació turística de Mallorca.

Mallorca serà l’escenari de la primera SDS Hackathon el pròxim 8 d’abril. Un esdeveniment organitzat per la Fundació Mallorca Turisme i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), emmarcat en els actes de la Cimera de Turisme Sostenible. Liderant la transformació, Mallorca Sustainable Summit 2022, fòrum internacional que es durà a terme els dies 7 i 8 d’abril a Mallorca al Palau de Congressos.

La hackató és una trobada orientada a professionals, investigadors i estudiants amb interès i compromís amb la sostenibilitat, que volen posar a prova el seu talent aportant solucions per a diverses problemàtiques del turisme a Mallorca. D’aquesta manera, durant un dia, de 9 a 21 h, i de manera grupal, es treballarà en crear solucions a problemàtiques lligades als sectors turisme i sostenibilitat. 

Tres grans reptes: aigua, alimentació i mobilitat

Els participants tindran com a objectiu crear, desenvolupar i documentar una solució a aquests reptes:

Repte Aigua: Crear solucions d’ús i gestió de l’aigua, així com el control de pèrdues i fluxos del cicle de l’aigua, tant d’aigua potable, regenerada i residuals. Cal un control efectiu de l’aigua atesa la gran limitació a l’illa i el seu impacte mediambiental.

Repte Alimentació: crear solucions, des de tecnològiques a agrupacions cooperatives, juntament amb polítiques públiques adequades, per promoure l’adaptació del sector agrícola i ramader, així com de les professions tradicionals lligades al camp, al mercat actual, especialment relacionat amb l’entorn turístic.

Repte Mobilitat: Crear solucions per facilitar i optimitzar la mobilitat interna, illa-continent i interilles en qualsevol mitjà de transport buscant la màxima sostenibilitat amb el mínim impacte, gràcies a l’optimització dels recursos.

Els grups de feina es constituiran el dia de l’esdeveniment entre els participants presents i han d’estar formats per cinc persones. El comitè organitzador del concurs serà el responsable de la composició dels equips. La dotació dels premis és d’un total de 15.000 €, 5.000 € dels quals s’assignaran a l’equip guanyador de cada repte, que s’hauran de repartir en parts iguals entre els membres de l’equip.

Les inscripcions han de ser individuals a través del registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme: https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es/info.0.

La SDS Hackathon és una oportunitat per conèixer altres professionals a través del networking, compartir una experiència de procés de feina en un projecte i aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les noves eines i tecnologies digitals. En l’esdeveniment, es fomentarà la col•laboració i es donarà suport a les idees mitjançant l’assessorament de mentors especialitzats en cada temàtica, els quals estaran disponibles en tot moment per encaminar els equips perquè arribin a un exercici màxim i vetlaran perquè es mantengui en tot moment l’esperit cooperatiu, innovador i creatiu.

Més informació i inscripcions: https://mallorcasustainablesummit.com/ca/hackaton/.

Programa del Fòrum Internacional de Turisme 2022

El Fòrum Internacional de Turisme Sostenible, Mallorca Sustainable Summit 2022, consta d’un cartell de dos dies, 7 i 8 d’abril, que inclourà expositors centrats en serveis nous i tecnologies adaptades al turisme sostenible, una jornada de ponències amb especialistes internacionals i l’esmentada hackató, pionera a les Illes. 

La primera sessió del Fòrum començarà el dijous 7 d’abril, a les 8.30 h, amb l’arribada i registre de les persones participants i la cerimònia d’obertura. Tot seguit serà el torn per a la primera ponència, titulada «Parlem de l’aigua?». Durant tot el dia, hi haurà diverses intervencions i s’acabarà la jornada a les 18.00 h.

La segona sessió serà el divendres 8 d’abril, que s’iniciarà a les 9.30 h, amb la ponència «Les persones són la clau».  La trobada acabarà a les 13 h. No obstant això, tant per a divendres horabaixa com per al cap de setmana, hi ha previstes diverses visites a projectes sostenibles que són un referent a Mallorca. Per exemple, una visita a Tirme, el Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca, o el recorregut pel PortBlue Club Pollentia Resort & Spa, dos exemples de bones pràctiques mediambientals.

Podeu consultar el programa del Fòrum i les actualitzacions a: https://mallorcasustainablesummit.com/ca/programa-cat/.