Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Primera audiència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb el batle de Palma

Primera audiència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb el batle de Palma

(19/07/2019)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut avui matí en audiència el batle de Palma, José Hila. En aquesta primera trobada entre els representants de la institució insular i l’ajuntament de Palma, tots dos s’han compromès a renovar la bona sintonia demostrada la passada legislatura i des d’avui començar a treballar de manera coordinada en els principals reptes als quals s’enfronta la ciutat, com són la mobilitat i l’accés a l’habitatge.

“Hi ha dos grans reptes a Mallorca, que afecten especialment Palma, com són la mobilitat i els accessos a la ciutat”, ha apuntat la presidenta Catalina Cladera, per això “ens comprometem a treballar en millorar els accessos i en generar nous aparcaments dissuasius i facilitar les connexions mitjançant el transport públic”. En aquest sentit, el batle de Palma ha apuntat a noves línies de treball enfocades a ampliar les zones d’actuació. “Hem d’ampliar el focus, la mobilitat de Palma també és l’àrea metropolitana”, ha recordat José Hila, qui ha apostat per treballar en fomentar el transport alternatiu.

A la trobada també s’ha mantingut el compromís del Consell de Mallorca de contribuir amb finançament a la Llei de Capitat, una participació que es va iniciar la passada legislatura i que Cladera ha assegurat que es mantindrà perquè a Palma es puguin fer inversions per millorar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

Altres qüestions a les quals s’ha arribat a un acord per treballar conjuntament és en aportar solucions a la manca d’habitatge públic a Palma. “En aquest tema la nostra voluntat de col.laboració és absoluta” ha recordat Cladera, qui ha posat l’exemple de la cessió del solar de Can Domenge per a construir habitatges públics.

L’atenció a les persones grans, mitjançant els programes que desenvolupa l’Institut Mallorquí d’Afers Socials o el treball conjunt en polítiques d’igualtat a Palma, competència de la institució insular, són altres dels àmbits de treball que de manera conjunta i coordinada s’han marcat a l’agenda la presidenta del Consell i el batle de Palma.