Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Porreres mostra el cadirat gòtic restaurat en el marc de les festes de Sant Roc

Porreres mostra el cadirat gòtic restaurat en el marc de les festes de Sant Roc

(16/08/2021)

S’ha restaurat gràcies a la col·laboració entre el Bisbat i la Direcció Insular de Patrimoni.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han presentat avui dematí el cadirat gòtic de la parròquia de Nostra Senyora de Consolació, restaurat recentment gràcies a la col·laboració entre el Consell i el Bisbat. La presentació s’ha fet en el marc de les fetes patronals de Sant Roc.

Busquets ha explicat que la restauració del cadirat gòtic és fruit de la col·laboració entre el Bisbat i el Consell de Mallorca per a la recuperació del patrimoni eclesiàstic, «molt nombrós i valuós a la nostra illa».

La vicepresidenta ha destacat que és un cadirat gòtic originari del convent de Sant Francesc de Palma encarregat a l’artista barceloní Macià Bonafé, al voltant de 1447. El cadirat va ser desmembrat al segle XVII i reubicat en dos indrets, al cor alt de l’església de Sant Francesc i al cor de l’església de Porreres, considerada la catedral de la part forana de Mallorca per les seves dimensions i riquesa artística.

La restauració ha consistit en una primera intervenció d’urgència integrada per la neteja mecànica i desinsectació els anys 2018, 2019 i 2020 per aturar els deterioraments actius. Més tard, es varen dur a terme les fases de neteja química, consolidació del suport ligni, consolidació estructural, tractament dels elements metàl·lics, i protecció final del conjunt.

La restauració ha tingut una durada de dos mesos i mig, i hi ha participat l’equip que integra el taller diocesà. Tot el procés s’ha documentat de forma gràfica i fotogràfica, i un informe tècnic n’explica els procediments i materials emprats.

El cost de les tasques desenvolupades des de l’any 2018 fins al 2021 ha estat de 50.000 € i ha estat finançat íntegrament pel Consell de Mallorca.