Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Poesia, tallers i activitats infantils per celebrar Sant Jordi 2019

Poesia, tallers i activitats infantils per celebrar Sant Jordi 2019

(17/04/2019)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, a través de la Biblioteca de Cultura Artesana i la Fundació Mallorca Literària, organitza un programa d’activitats dedicat a Sant Jordi, en col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Mallorca, que enguany es concentrarà el dia 23 d’abril. Iniciatives que tendran lloc al Centre Cultural la Misericòrdia i a la plaça Major de Palma.

La Biblioteca de Cultura Artesana (BCA) habilitarà, dimarts 23 d'abril, un espai al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia per desenvolupar la seva programació, ben al costat de la 13a Fira del Llibre Antic i d'Ocasió. Els llibres de la biblioteca sortiran a l’exterior amb la ‘Bibliomòbil’, amb exposició i préstec de novetats. S’hi instal·larà un stand mòbil on s’exhibiran una selecció de llibres per a aduls i infants. Paral·lelament s’instal·larà un photocall amb un decorat amb motiu de la festivitat de Sant Jordi perquè els lectors es puguin fer una fotografia amb el seu llibre favorit.

Les manualitats tampoc no hi faltaran. A les 11 hores, el jardí del Centre Cultural la Misericòrdia acollirà el taller ‘El drac no em fa por!’, a càrrec d’Escull Projectes Educatius, en què es proposarà als més petits elaborar un drac amb material reciclat. A l’horabaixa, a les 17 hores, Estíbaliz Mintegi dirigirà el popular taller de ‘Roses de paper’ per al públic adult i infantil. Per acabar la jornada ens endinsarem en la llegenda de Sant Jordi amb el contacontes i taller ‘Les 3 llegendes de Sant Jordi’ per a infants de 3 a 12 anys.

Per la seva banda, la Fundació Mallorca Literària focalitza la seva programació entorn a la poesia donant continuïtat a la ‘Poeteca’, un projecte de la Casa Blai Bonet per a divulgar i dinamitzar la poesia en llengua catalana. Amb l’objectiu d’acostar la poesia al lector, la Fundació regalarà a tothom qui participi en la creació d’un poema col·lectiu una bossa amb versos de Blai Bonet, Maria Antònia Salvà i Andreu Vidal. Una activitat que tendrà lloc a l’envelat del Consell de Mallorca a la Plaça Major de les 10 a les 20 hores.

“Blai Bonet és un dels nostres poetes de referència, tenint en compte que enguany s’iniciaran les obres del centre de poesia que duu el seu nom a Santanyí. En el cas d’Andreu Vidal se commemora el vintè aniversari de la seva mort i en el cas de Maria Antònia Salvà és un acte d’homenatge del Consell de Mallorca en el 150 aniversari del seu naixement” ha explicat el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, durant l’acte de presentació del programa d’activitats per Sant Jordi 2019.

També a l’envelat, s’hi durà a terme el ‘Poeteca.Lab’, un espai on els amants de les lletres podran experimentar, perfeccionar o crear poesia amb l’ajuda de les poetes Joana Abrines i M. Victòria Parra. Poesia i música es donaran la mà a ‘Poetraca’, amb Laia Malo i Jaume Reus (Jansky) amb un recital poètic combinat amb música electrònica que es desenvoluparà a les 13 h i les 19.30 a l’escenari de la Plaça Major. A les 17.30, la cantautora Marga Rotger recitarà poemes seus i acompanyarà a tots els que vulguin llegir un poema a la ‘Jam poètica i micro obert’. La formació musical Nou Romancer serà un dels darrers en concloure el #santjordi2019 de la Fundació Mallorca Literària amb ‘De cantar versos’, a les 18.30 h, amb un repertori centrat en la llegenda de Sant Jordi maridat amb música, poesia i tradició.

Totes les activitats són gratuïtes i s’emmarquen dins la festa de Sant Jordi 2019, que coordina el Gremi de Llibreters de Mallorca. Una Diada en la qual participaran 69 paradetes de llibres i associacions repartides, principalment, en el recorregut que comprèn la plaça de Cort i la plaça d’Espanya de Palma.

“Des de sempre els llibreters esperam amb ganes aquest dia, perquè ens permet tenir un contacte directe amb el lector, de la mateixa manera que també els escriptors amb les seves signaturas poden dedicar moments especials als seus lectors”, ha assenyalat la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, durant l’acte de presentació.

Enguany hi ha programades, a més, moltes signatures per part d’autors com Llonovoy, Rosa Calafat, Maria Antònia Oliver, Jaume Santandreu, Joan Miquel Oliver, Pere Perelló Nomdedéu, Llorenç Romera, Laura Gost, José Carlos Llop, Bàrbara Duran, Àngel Terrón, Tomàs Vibot, Joan Perelló, Andreu Martorell, Jordi Bayona, Gabriel Bassa, Bartomeu Mestre i molts més, que durant tot el dia i en diferents paradetes signaran els seus llibres.