Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Nou esportistes d’elit participen aquest 2019 en el programa “Els valors de l’esport” del Consell

Nou esportistes d’elit participen aquest 2019 en el programa “Els valors de l’esport” del Consell

(08/03/2019)

Es tracta de Mavi Garcia, Brigitte Yagüe, Joan Pau Segura, Pedro González, Toni Quiñonero, Tòfol Castanyer, Bel Calero, Carlos López i Joan Reinoso. Tots ells formen l’equip d’esportistes que impartiran a escoles, associació de pares i mares, clubs, ajuntaments i qualsevol entitat interessada unes 40 xerrades arreu de Mallorca per donar a conèixer els valors que aporta l’esport.

I ho faran dins el programa “Els valors de l’esport”, que enceta enguany la segona edició impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

 
Cada un d’aquests esportistes de referència tractarà en les seves xerrades diferents aspectes entorn als valors de l’esport, que estan relacionats amb la seva experiència personal i professional: des del món del motocross, Joan Segura abordarà “com superar les pròpies pors”; l’excursionista Pedro González aposta per “si creus en el teu somni t’arrisques a aconseguir-lo”; el ciclista Joan Reinoso assegura que “no hi ha reptes impossibles”; la ciclista Mavi Garcia parlarà sobre “la lluita constant de l’esportista” i el triatleta Carlos López de “com superar les barreres i aconseguir els somnis”.

 
“El que vull és fer arribar als joves que entre els somnis i la realitat no hi ha tanta distància” ha explicat la taekwondista Brigitte Yagüe “perquè poc a poc els podem anar assolint amb treball, esforç i dedicació”. Per a Toni Quiñonero, que practica l’skate amb cadira, l’important és parlar en termes “d'igualtat i de camaraderia dins el món de l’esport, que no s’ha de trepitjar ningú. No es pot fer el que sigui per assolir els nostres objectius i en el fons tots som iguals. Jo vaig en cadira de rodes però hi ha molts esports que tenen rodes i al final tots caiem, ens feim mal i necessitam un cop de mà per aixecar-nos”.

 
Tòfol Castanyer repeteix experiència en el programa i assegura que “cada vegada més m’apassiona transmetre valors als nins. Crec que el camí que ha agafat el Consell és molt adient i enguany s’aposta per mostrar la normalitat dins l’esport discapacitat i la superació que tenen els esportistes, així com la igualtat home-dona en la pràctica esportiva. Estic segur que els nins i nines no tenen cap problema en termes d’igualtat, el preocupant és que els grans en tenguem”.

 
Per a Bel Calero, professora i corredora de muntanya, “formar part d’aquest cartell d’esportistes fa vertigen. El meu lema és l’esport des de la igualtat d’oportunitats. Incidir en la igualtat en el món de l’esport és molt important i vull compartir la meva experiència primer com a futbolista de primera divisió i ara en aquesta etapa nova”.

 
Brigitte Yagüe, Toni Quiñonero, Tòfol Castanyer i Bel Calero han estat presents aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia en l’acte de presentació de la segona edició del programa “Els valors de l’esport”, acompanyant el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i la directora insular d’Esports, Margalida Portells.

 
Miralles ha destacat l’objectiu d’aquest programa "que cerca acostar-nos a infants i joves a través d’esportistes d’elit que, a més, no practiquen esports majoritaris. I sobretot posar èmfasi en la importància de parlar d’igualtat i d’inclusió en el món de l’esport: valors que han d’anar de la mà del foment de la pràctica esportiva”.

 
El programa “Els valors de l’esport” és un projecte impulsat des de la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca, a través de l’Observatori Esportiu de Mallorca. Va dirigit a escoles, associacions de pares i mares, clubs esportius, ajuntaments i qualsevol entitat interessada a conèixer les experiències d’aquests esportistes d’elit i els valors que representen. Les xerrades es poden sol·licitar per correu electrònic: oem@conselldemallorca.net i està previst que aquest 2019 es realitzin fins a 40 xerrades arreu de Mallorca.

 

¿¿¿¿¿¿¿