Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ofereix acollida a 16 dones afganeses amb infants

El Consell de Mallorca ofereix acollida a 16 dones afganeses amb infants

(20/08/2021)

La institució està en disposició de possibilitar el seu allotjament a un centre de l'IMAS.

Davant de la situació que estan patint les dones afganeses i els infants actualment, el Consell de Mallorca se suma a les mostres de solidaritat internacional oferint al Govern de les Illes Balears, en cas que sigui necessari, la possibilitat d’allotjar a 16 dones amb fills a un centre de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha assegurat que l'equip de govern del Consell i l'executiu balear estan coordinant les possibles actuacions per poder atendre aquestes dones, que estan en un context en el que les seves vides estan en perill. Suárez ha assenyalat que a més de les places que s'ofereixen ara, la institució mirarà de donar resposta a totes les necessitats que es puguin assumir. «No podem mirar cap a una altra banda. Mallorca ha estat i és terra d'acollida i el Consell, amb l'IMAS al capdavant, sempre ha estat un exemple de defensa de les persones més vulnerables. Amb la població afganesa no pot ser diferent».

A més, la consellera Suárez també ha remarcat la feina del Consell de Mallorca per avançar cap a una societat més igualitària i feminista. En aquest sentit, lamenta que la població afganesa hagi de patir un retrocés tan important en els seus drets civils, que no només afecta una part de la població, sinó que és perjudicial per a tota la societat.

Per la seva banda, el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Javier de Juan ha remarcat que «el sistema d'acollida de l'IMAS està totalment preparat per donar resposta de forma ràpida i efectiva, i així ho farà en cas de confirmar-se la demanda».