Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Culminen les obres de millora del ferm de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

Culminen les obres de millora del ferm de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

(08/06/2021)

El conseller Sevillano ha destacat que les actuacions milloren la seguretat i comoditat de les persones usuàries d’un dels trams més transitats de l’illa durant la temporada d’estiu.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha visitat avui la fi del projecte de reforç del ferm del tram de l’autopista Palma – sa Pobla (Ma-13) que uneix aquest darrer municipi amb Alcúdia. L’han acompanyat el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa.

L’actuació s’ha duit a terme per seguretat, ja que la carretera es trobava deteriorada. Un procés que s’ha accelerat amb el pas del temps i l’afluència de trànsit que suporta aquesta zona, tant de turistes com de residents. 

Una mitjana superior als 16.720 vehicles, el 9,5 % dels quals són pesants, transiten diàriament pels 10,7 quilòmetres de carretera on s’ha executat la millora, que comprèn el tram que discorr entre els quilòmetres 39,8 i el 50,5. Les actuacions, que en un principi tenien una durada prevista de quatre mesos, s’han pogut completar en manco d’un mes. 

El conseller Sevillano ha destacat que «hem volgut fer aquesta feina aviat per causar les mínimes molèsties possibles als veïnats i més tenint en compte que ara es reactiva la temporada. A més de donar resposta a una petició que fa temps que demanaven els residents de sa Pobla i Alcúdia, hem aconseguit millorar la seguretat i la comoditat de la via».

Tant la batlessa d’Alcúdia com el batle de sa Pobla han agraït l’agilitat en què s’han dut a terme les intervencions, tan «necessàries per millorar la connexió entre dues localitats veïnades com són sa Pobla i Alcúdia» ha assenyalat Llorenç Gelabert. 

En els darrers 15 anys, s’han fet petites actuacions de conservació en aquest tram de la via, si bé des del 2005 no se n’havia fet cap per millorar tot el paviment. «Amb el restabliment del ferm, s’ha reduït el renou que provoquen els vehicles que transiten per la zona. També hem aprofitat per millorar la intersecció de Son Fe. Un lloc que dona accés a moltes finques particulars amb un accés perillós que impedia una visibilitat correcta per accedir a la carretera», ha explicat el responsable de Mobilitat i Infraestructures del Consell.

Amb un pressupost de 2.115.841,64 €, les obres han consistit en la realització d’un fresatge amb eliminació parcial i sanejament de les parts afectades i la reposició posterior del ferm, que inclou el reciclat dels materials, neteja i desbrossament de la zona de domini. Al tram, que consta d’un traçat recte d’una amplada mitjana de 10 metres, també s’han fet tasques per facilitar que, quan plou, se’n vagi ràpidament l’aigua de pluja, la qual s’ha canalitzat mitjançant drenatges. Així mateix, s’han sanejat els flonjalls i s’ha disposat una capa de pintura i senyalització horitzontal nova.