Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Neix l’Auditòrium Glosa Fest, la trobada internacional d’improvisadors a Mallorca

Neix l’Auditòrium Glosa Fest, la trobada internacional d’improvisadors a Mallorca

(20/03/2023)

La primera edició comptarà amb l’actuació conjunta dels Glosadors de Mallorca i Repentistas de Cuba

L’Associació Cultural Glosadors de Mallorca i l’Auditòrium de Palma, amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, presenten la primera edició de l’Auditòrium Glosa Fest. Es tracta d’una trobada internacional d’improvisadors de la poesia cantada que tindrà lloc el diumenge, 2 d’abril, a l’Auditòrium de Palma.

Aquesta cita dedicada a la glosa comptarà amb la participació de personalitats de renom internacional, com és el cas de la considerada millor improvisadora del món, Tomasita Quiala, i de Luís Pas, Papillo, com a representants dels Repentistas de Cuba. També en seran protagonistes els membres de l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca, com són Mateu Matas, Xurí; Maribel Servera o Macià Ferrer, Noto, entre molts altres.

L’objectiu de l’esdeveniment és gaudir d’un espectacle únic, centrat en l’art de l’oralitat i, al mateix temps, enriquir-nos de les aportacions dels mestres de la improvisació. Els assistents a l’Auditòrium Glosa Fest 2023 seran testimonis de la capacitat, destresa i enginy únics dels glosadors que hi participen.

La poesia oral improvisada viu un gran moment arreu del món gràcies a la revaloració de la paraula. Però també a conseqüència de l’ús que se’n fa a les xarxes socials.

De la mateixa manera, l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca també viu un moment de gran esplendor, no només a l’illa, sinó també a escala internacional. Els seus membres han participat en trobades d’improvisació a Cuba, Itàlia i França. A més d’altres encontres acompanyats dels representants de la poesia cantada de territoris diversos de l’Estat espanyol, com són els regueifeiros (Galícia), els bertsolaris (País Basc), els corrandistes (Principat), els cantadors d’albades (País Valencià), els troveros (Múrcia i Cartegena), i els versadores (Andalusia i Canàries).

La darrera vegada que Mallorca va acollir una trobada internacional d’improvisadors fou l’any 2010. Ara, neix l’Auditòrium Glosa Fest, amb la voluntat d’esdevenir una cita anual en el calendari de tots els mallorquins i mallorquines.