Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Neix el cicle literari “D’on vénen els versos”

Neix el cicle literari “D’on vénen els versos”

(17/10/2018)

Un projecte del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària i el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet, que cerca repassar la trajectòria literària de quatre escriptors destacats de l’illa. Un cicle que comença aquest dimecres 17 d’octubre i s’allargarà fins l’abril del 2019.

“D’on vénen els versos” és un punt de trobada d’escriptors de diferents generacions que, arribats de diversos indrets de l’illa, se sinceren en unes sessions personals i intransferibles en què es repassarà la seva vida a través de la poesia.

Asseguts en un tron de la lectura, en forma de butaca, el cicle els convida a explicar, mitjançant una conversa informal, les seves anècdotes: què han llegit i com ho han fet, quines lectures els van germinar, quines són les músiques que escolten quan escriuen, on neixen els seus poemes i com.

Un cicle que vol donar veu als màxims exponents de les lletres mallorquines obrint, alhora, nous espais per poder gaudir dels versos, de les cançons i de la literatura.

L’escriptor i crític literari llucmajorer Sebastià Alzamora és l’encarregat de donar el tret de sortida aquest dimecres 17 d’octubre al Col·legi Públic Blai Bonet de Santanyí.

El 28 de novembre l’obra d’Antoni Vidal Ferrando, poeta i narrador santanyiner, centrarà el cicle que es durà a terme a la Casa Museu Llorenç Villalonga, a Binissalem.

Antonina Canyelles, poeta palmesana, intervendrà el dimecres 6 de febrer a la Institució Antoni Maria Alcover de Manacor.

Tancarà el cicle l’escriptor, poeta i traductor caimarienc Jaume Cristòfol Pons Alorda, el 10 d’abril al Centre d’Art Sa Quartera d’Inca.

Totes les activitats es duran a terme a les 20 hores, són gratuïtes i no cal inscripció.

“D’on vénen els versos” rep la col·laboració d’altres institucions com l’Ajuntament de Santanyí, l’Ajuntament d’Inca, la Institució Pública Antoni M. Alcover o el CEIP Blai Bonet.